Kapcsolódó tartalmak: bér

Hír: Minimálbér a visegrádi országok között: az utolsó helyre csúszott Magyarország

2021. június 29. 09:12
 
21 ország aktuális adózási információiról nyújt körképet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat idén kilencedik alkalommal kiadott adóbrosúrája, amelynek fókuszában a foglalkoztatást terhelő és a forgalmi típusú adók mellett a társasági nyereségadózás részletei és a transzferárazás állnak. Habár a pandémia számos változást eredményezett a régió minden országának adórendszerében, a kiadvány ezúttal is a hosszú távú trendekre koncentrál, hiszen beruházási döntéseik meghozatalában a tendenciák, az adórezsimek egymáshoz és a korábbi évekhez viszonyított változásainak elemzése segíti a vállalatvezetőket.

Hír: Lehet-e csökkentett bért fizetni állásidőre?

2021. július 16. 08:14
 
Gyakran merül fel a gyakorlatban, hogy alapanyag beszerzési nehézségek vagy éppen a megrendelések átmeneti csökkenése miatt a munkáltató nem tud munkát biztosítani a munkavállalónak, azaz nem tud eleget tenni a foglalkoztatási kötelezettségének. Ha ez a jelenség átmeneti jellegű és nem indokol tartós átszervezést vagy létszámcsökkentést, akkor a munkáltató az állásidő problematikájával kerül szembe. Dr. Szemán Péter ügyvéd összefoglalója.

Hír: Be kell zárni a bérszakadékot

2021. július 21. 17:15
 
Míg a digitalizáció felgyorsult, a nők számára lemaradást hozott a koronavírus-járvány az esélyegyenlőség szempontjából. Az EU-n belül a nemek közötti bérszakadék még mindig 13-14% körül mozog. Míg a férfiak élhetnek a megszakítás nélküli karrierív és bérnövekedés előnyeivel, a nők többnyire nincsenek is ott a vezetői testületekben. Még a mesterséges intelligencia is előítéletes lehet, ha nem vesznek részt a fejlesztésében nők

Hír: Leáldozott a versenyképes fizetésnek: itt már kötelező közölni a bért az álláshirdetésben

2021. július 27. 09:01
 
Bizonyára a legtöbben belefutottunk már a "versenyképes fizetés" kifejezésbe az álláshirdetésekben: ugyanis még mindig nagyon kevés cég teregeti ki, pontosan mennyi is az annyi. Szakértők szerint ez a régi beidegződés igencsak káros, és adott esetben időpazarláshoz is vezet, ha végül nem egyeznek az álláspontok a bérezésről. Sőt, mások szerint csak annak érdeke titkolni a béreket, aki nem fizeti meg tisztességesen a dolgozóit. Colorado államban idéntől már kötelező megjelelölni a fizetést egy-egy állásajánlatban, Szlovákiában 3 éve él hasonló szabály.

Hír: Minimálbér 2022: Megkezdődtek a háttértárgyalások

2021. július 29. 11:43
 
Augusztus végén, szeptember elején kezdődhetnek meg a tárgyalások a következő évekre szóló minimálbér és garantált bérminimum megállapodás feltételeiről. Ha a minimálbér 200, a garantált bérminimum 260 ezer forintra nő, drasztikus munkáltatói adócsökkentésre is szükség lesz, hogy a legkisebb vállalkozások is ki tudják gazdálkodni a megemelt összeget.

Hír: A távmunka költségtérítése a veszélyhelyzetben

2021. augusztus 02. 09:29
 
A veszélyhelyzet ideje alatt igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV. Az ado.hu cikke.

Hír: Még jobban leszakad a magyar minimálbér

2021. augusztus 25. 09:03
 
Míg a szlovákoknál már meg is született a döntés a jövő évi minimálbéremelésről, addig a magyar legkisebb bérekről még a tárgyalások sem kezdődtek el

Hír: Csalókák a béradatok

2021. szeptember 01. 08:32
 
Júniusban 3,5 százalékra esett vissza, mind a nettó, mind a bruttó bérek emelkedése, ám ez egyszeri hatás eredménye az elemzők szerint.

Hír: A munkaerő-kereslet és a verseny alakítja a bérdinamikát

2021. szeptember 02. 12:56
 
A béremelkedésbe a nyár kezdetétől már szinte az összes szektor bekapcsolódott

Hír: Minimálbér: széles körű az egyetértés az emelésről

2021. szeptember 09. 11:19
 
Varga Mihály Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett.