Kapcsolódó tartalmak: bor

Hír: Az Agrárminisztérium 1,8 milliárd forintos rendkívüli támogatást nyújt a borászatok számára

2020. augusztus 03. 08:57
 
A koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági hatások alól a szőlő- és borágazat sem mentesült. A turizmus teljes leállása, az éttermek, szórakozóhelyek, rendezvények, szállodák zárva tartása a borfogyasztást is jelentős módon mérsékelte nem csak belföldön, hanem a világ minden pontján.

Hír: Ősszel fogadhatják el az új bortörvényt

2020. augusztus 12. 08:17
 
JOGSZABÁLYALKOTÁS Minden szakmai szervezettel egyeztet az agrártárca, a folyamat már tavasszal megkezdődött

Hír: Jövő augusztusban léphet életbe az új bortörvény

2020. október 02. 09:13
 
Végső egyeztetés alatt van és hamarosan benyújtják a parlament elé az új bortörvényt, a tervek szerint az új szabályozás jövő augusztusban léphet életbe - jelentette be az agrárminiszter csütörtökön, Móron a "Miklóscsabi pincéje" avatásán.
 

Hír: Különleges jelölést kapnak a tokaji borok Kínában

2020. december 01. 09:30
 
A tokaji megjelölésű borokat érinti az az EU és Kína közötti megállapodás, amely szerint száz uniós termék földrajzi árujelzője védelmet kap a kínai piacon.

Hír: Háború a borászok ellen?

2020. december 10. 11:27
 
Átszabhatja a tokaji borvidéket egy új törvény, amely megkülönbözteti a síkvidéken és a hegyvidéken termelt szőlőből készült borokat. A helyi termelők rosszul járnának.

Hír: A pezsgő lehet a borágazat egyik nagy kiugrási lehetősége

2021. szeptember 03. 11:08
 
A következő években kiemelt termék lehet a magyar pezsgő, ebben rejlik a hazai borágazat egyik nagy kiugrási lehetősége - hangsúlyozta az agrárminiszter a III. Pezsgőkonferencián, a Fejér megyei Etyeken.
«1234»