Kapcsolódó tartalmak: élelmiszergazdaság

Hír: A nemzeti élelmiszergazdasági program 2050-ig szab irányt a magyar mezőgazdaságnak

2016. szeptember 01. 10:43
 
Magyarország Kormánya a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságban látja a jövőt, ennek megfelelően egy emberöltőre határoztuk meg a fő irányvonalakat – hangsúlyozta Fazekas Sándor a most előkészített nemzeti élelmiszer-gazdasági vitaanyag kapcsán.

Hír: Útjára indult a nemzeti élelmiszergazdasági program

2016. szeptember 07. 08:30
 
A Földművelésügyi Minisztérium ma társadalmi vitára bocsátja a nemzeti élelmiszergazdasági programot, amely 2050-ig szab irányt a magyar mezőgazdaságnak.

Hír: A nemzeti élelmiszergazdasági program 2050-ig szab irányt a magyar mezőgazdaságnak

2016. szeptember 07. 08:32
 
 
Magyarország Kormánya a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságban látja a jövőt, ennek megfelelően egy emberöltőre határoztuk meg a fő irányvonalakat – hangsúlyozta Fazekas Sándor a nemzeti élelmiszergazdasági program társadalmi vitára bocsátása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

Hír: A jövő élelmiszergazdasága a tudásra és az innovációra épül

2016. november 03. 08:33
 
Magyarország Kormánya a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságban látja a jövőt, amely teljesítményének és hozzáadott értékének folyamatos növelése révén aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság fejlődéséhez, valamint a vidéki térségek munkahelyeinek gyarapításához - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Agrárgazdasági Tanács rendkívüli ülésén.

Hír: A magyar élelmiszergazdaság potenciálja 60 százalékkal nagyobb a teljesítményénél

2016. november 04. 08:10
 
A magyar élelmiszergazdaság potenciálja 60 százalékkal nagyobb a jelenlegi teljesítményénél - mutatott rá Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Hír: A magyar mezőgazdaság erősödik

2017. január 18. 07:39
 
Egyre több embernek nyújt megélhetést az erősödő élelmiszergazdaság, az agráriumban nő a foglalkoztatás, tavaly 16500 új állás jött létre – mondta Fazekas Sándor azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 2015-ös év agrárgazdasági eredményei mellett beszámolt a január 20-án nyíló Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) magyarországi részvételéről is.

Hír: Kiemelt stratégiai szerepe van az élelmezésbiztonságnak

2017. április 04. 14:31
 
Az élelmezésbiztonságnak a világ minden országában kiemelt stratégiai szerepe van, a globális élelmiszertermelés komoly kihívások előtt áll, annak érdekében, hogy a kihívásokra adekvát szakpolitikai válaszok születhessenek, nemzetközileg is összehasonlítható, elemezhető adatok szükségesek - mondta Madarász István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárstatisztikai osztályvezetője az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) hétfőn kezdődött regionális konferenciáján Budapesten.

Hír: Tanácskozás a hazai élelmiszergazdaság fenntarthatósági kilátásairól

2017. május 11. 07:41
 
A mezőgazdasági termelés természeti erőforrásokra gyakorolt hatásainak mérséklése, annak fenntartható mértéke egyre nagyobb fontossággal bír. A piaci folyamatokat már rövid távon is elkerülhetetlenül befolyásolják a negatív környezeti hatások csökkentését célzó jogszabályok, valamint kötelezettségek felvállalására utaló önkéntes szabványok, ennek ellenére Magyarországon az élelmiszer-gazdaság szereplői egyelőre nem fordítanak kellő figyelmet a problémára.

Hír: Júliusban is csökkentek a világpiaci élelmiszerárak

2019. augusztus 02. 08:27
 
Júliusban is csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, főleg egyes gabonafélék és tejtermékek ára mérséklődött.