Útjára indult a nemzeti élelmiszergazdasági program

2016. szeptember 07. 08:30
A Földművelésügyi Minisztérium ma társadalmi vitára bocsátja a nemzeti élelmiszergazdasági programot, amely 2050-ig szab irányt a magyar mezőgazdaságnak.

A dokumentum nem csupán Európai Uniós összehasonlításban elemzi a magyar mezőgazdaság jelenlegi helyzetét; kitér a hosszú távon érzékelhető nagy nemzetközi trendekre is, 35 év távlatában gondolkodva.

A társadalmi vitára bocsátott nemzeti élelmiszergazdasági program számba veszi az eddigi eredményeket és emellett összegyűjti azokat a kihívásokat és ágazati feladatokat is, amelyekkel a magyar mezőgazdaság jövője markánsan és hatékonyan befolyásolható. Kitér a stratégiailag felvázolható célokra, elemzi az élelmiszergazdaság versenyképességében rejlő lehetőségeket, továbbá sorra veszi az élelmiszergazdaság szervezéséhez, fejlesztéséhez, a termeléshez és a termékpályákhoz kötődő kérdéseket is.

A nemzeti élelmiszergazdasági program társadalmi vitája sajtótájékoztatóval indul, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tart ma. A dokumentum teljes anyaga itt letölthető.

A Földművelésügyi Minisztérium a nemzeti élelmiszergazdasági program kapcsán, az elelmiszergazdasagiprogram@fm.gov.hu címen szeptember 12-től várja a szakmai hozzászólásokat.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Évente több 10 milliárd forintot hagyhat a költségvetés a mezőgazdaságnál

2018. február 09. 08:27
 
Az ágazat termelése hatodik éve bővül, 2016-ban már elérte a 2619 milliárd forintot. Az új agrárpolitika beváltotta a reményeket.

Ezek az egyszerűsített foglalkoztatás fontosabb adó-, munkajogi és munkavédelmi szabályai

2017. március 30. 09:34
Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás időszaka, érdemes így áttekinteni a hatályos szabályokat. Ez az atipikusnak nevezett foglalkoztatási forma ugyanis mind a munkáltatóknak, mind pedig a munkavállalóknak előnyöket nyújthat. Leginkább persze a munkáltatóknak, hiszen ennek a munkaviszony típusnak az alapvető célja az időszakos munkaerő-igény rugalmas kielégítése az ennek megfelelő egyszerűbb munkajogi, adójogi, bejelentési szabályokkal. Kezdjük az elején.