Kapcsolódó tartalmak: élelmiszerpazarlás

Hír: Élelmiszerpazarlás – Közösen a megoldás felé

2016. október 10. 08:28
 
Munkámból kifolyólag egy kerekasztal beszélgetésre invitáltak, az élelmiszer pazarlás kezeléséhez kapcsolódóan. A felkérést igazából egy kollégám kapta, de ő nem tud részt venni a beszélgetésen, így nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy a szervezetemet képviseljem ezen a nemzetközi konferencián.

Hír: Évente 173 kiló élelmiszert dob ki egy ember az unióban

2017. február 16. 12:32
 
Egységes uniós lépéseket sürget az élelmiszer-pazarlás mérséklésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy ember több mint 170 kilogramm élelmiszert dob ki évente az unióban.

Hír: Felére csökkentené az élelmiszerhulladékot az új uniós határozat

2017. május 22. 09:29
 
Az adományozással foglalkozó civil és egyházi szervezetek munkájának könnyítésével csökkentenék az élelmiszer-pazarlás mértékét az Európai Unióban – írja a Magyar Idők.

Hír: Élelmiszerpazarlás: tennénk-vennénk ellene

2018. március 06. 07:58
 
Tízből hét vásárló szívesebben költ akár több pénzt is egy olyan áruházban, amely tesz az élelmiszerpazarlás ellen; 77 százalékuk pedig annyi élelmet vásárol, amennyit a minőségmegőrzési időn belül biztosan felhasznál – derül ki a Lidl Magyarország 13 500 fős online kutatásából.

Hír: Zsigó Róbert: gyerekeknek indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

2018. március 22. 10:18
 
Komplex oktatási-képzési programot indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az óvodások és az általános iskolások számára – jelentette be Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Budapesten, március 21-én megrendezett sajtótájékoztatón. Az esemény résztvevői betekintést nyerhettek az általános iskolásoknak szánt „Maradék nélkül” tananyagot feldolgozó foglalkozás menetébe is.

Hír: Nyolc százalékos élelmiszerhulladék-csökkentés szükséges

2018. október 09. 09:37
 
Csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot, Magyarország jó úton halad a háztartások élelmiszerpazarlása elleni küzdelemben - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a LIFE Food Waste Platform élelmiszerhulladékok keletkezéséről és mérsékléséről szervezett nemzetközi konferenciáján hétfőn.

Hír: Így is lehet harcolni az élelmiszerpazarlás ellen

2019. március 07. 07:47
 
Értékeljük a zöldségek és gyümölcsök sokszínűségét, tiszteljük és ne ítélkezzünk az ételünkről.

Hír: Elképesztő az élelmiszerpazarlás Magyarországon: rengeteg zöldség és gyümölcs végzi a kukában

2019. július 04. 07:49
 
Évente mintegy 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki a magyarok fejenként, és sokszor csupán esztétikai okokból. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) napokban indult új, szemléletformáló kampánya, a „Vegyél számba!”.

Hír: Július 31-ig lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjára

2019. július 15. 08:56
 
Az élelmiszerpazarlásukat eredményesen csökkentő megoldásokkal, praktikákkal pályázhatnak a 79. alkalommal, a Hungexpón 2019. szeptember 26-29. között megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjára” 2019. július 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket, két alkategóriára: idén az élelmiszer-előállításban és az élelmiszerkereskedelem területén is díjazzák az élelmiszerpazarlás csökkentésére törekvőket.

Hír: Útmutató készült az élelmiszerpazarlás mérséklésére

2019. augusztus 30. 07:35
 
Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nébih Maradék nélkül programjának négy munkacsoportja. A vendéglátás, a kereskedelem, az ipar és a civil szektor szereplőinek szóló segédleteket ingyenesen letölthetik az élelmiszer-vállalkozások.
«12»