Kapcsolódó tartalmak: energia

Hír: A kötelező energetikai audithoz nyújt segítséget egy új szolgáltatás

2016. július 14. 12:19
 
Az Energiahatékonysági törvény az agrárnagyvállalatok számára kötelező energetikai audit elvégzését írja elő. A NAK egy új online felületet és adatbázist hozott létre, hogy segítse a gazdálkodókat az auditorok kiválasztásában, illetve az elvárt megtakarítások elérésében.

Hír: Olyan katasztrófa felé sodródunk, amilyet még nem láttunk

2018. január 26. 08:39
 
A világ lakosságának nagy része legfeljebb egy vállrándítással reagál a globális felmelegedésre, mondván ő úgysem tehet semmit. Ez valóban így lenne?

Hír: Rendkívüli: itt az EU javaslata a magyar vidék egyik legégetőbb problémájára

2020. július 03. 07:47
 
Határozott fellépést sürgetnek világszerte az energiaszegénységgel kapcsolatban. A jelenség leginkább a vidéki háztartásokat érinti és a felgyorsult világban gyakran egyre drasztikusabb formát ölt. Nem véletlen, hogy az energia ma már legalább akkora kincs, mint az arany. A klímafüggetlen Európai Unió 2050-es célkitűzése sem valósulhat meg az energiát érintő kérdések komolyabb megvitatása nélkül, ami az Európai Bizottság tavaly decemberben javasolt európai zöld megállapodásának egyik központi kérdése. Ez magában foglalja az energiaszegénység kezelését is, amelyre már körvonalazódnak a lehetséges megoldási alternatívák. A témában a közelmúltban (június 22-26.) tartottak háromnapos konferenciát Brüsszelben, Az Európai Unió Fenntartható Energia Hete (EUSEW) címmel, amelybe online formában több mint hatezren, köztük a HelloVidék újságírója is bekapcsolódott.

Hír: Csökken a fosszilis energiahordozók aránya az EU országokban

2021. február 23. 09:06
 
A fosszilisek aránya a bruttó rendelkezésre álló energián belül 10 %ponttal csökkent 1990-2019. között az EU egészét tekintve (27 tagország).

Hír: Törvénymódosítás a megújuló energiaforrások kapcsán

2021. május 31. 08:26
 
A Magyar Közlöny 2021. évi 97. számában jelent meg a 2021. évi LV. törvény egyes törvényeknek a megújuló energiaforrásokból előállított energia használatának előmozdításáról szóló irányelvvel összefüggő módosításáról
Hatályba lépés: 2021. július 1.

Hír: Áder János az Indexnek: Nem tettük fel a kezünket eddig sem, ezután sem fogjuk

2021. november 29. 09:59
 
November elején tartották az ENSZ 26. klímakonferenciáját, a hónap végén kezdődik a Planet 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó Budapesten. Ezekről, a klímaváltozás elleni küzdelemről, a megújuló energiaforrásokról, az atomenergiáról, valamint a magyar zöldpolitika eredményeiről és hiányosságairól is kérdeztük Áder Jánost. Interjú a köztársasági elnökkel.

Hír: Mini vízerőmű és elektromos traktor az energiamegtakarításért

2022. július 27. 08:37
 
Csatár Tamás közgazdásszal néhány hónappal ezelőtt találkoztunk, amikor az energiaválság kapcsán bemutatta mini vízerőművét. Akkor csak megemlítette, hogy készül egy elektromos mini fűnyíró traktorral is. Ez az ötlete nagy sikert aratott, mindjárt lett is érdeklődő.

Hír: Gáz helyett a fához fordulnak Nyugat-Európában

2022. augusztus 24. 08:53
 
Miközben egyre inkább szorítja az energiaválság Európát, nyugaton az emberek a fa felé fordulnak, ez Európai Unió szerint azonban ez már nem fenntartható.