Kapcsolódó tartalmak: idénymunka

Hír: Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak?

2018. május 07. 09:06
 
Egyszerűsített foglalkoztatott munkavállalónak esetén kell pótlékot fizetni, ha reggel 7-től másnap reggel 7-ig dolgozik? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Hír: Egyre nehezebb idénymunkásokat találni

2018. június 04. 14:13
 
A mezőgazdasági idénymunkások száma ugyan jól mutat a foglalkoztatási statisztikában, de a külföldiek alkalmazása ellenére egyre nő a munkaerőhiány itt is – írja a Népszava hétfői számában.

Hír: Megugrott a kereslet az alkalmi és idénymunkára

2018. augusztus 21. 08:12
 
Növekszik az igény az alkalmi és idénymunkásokra; az év első hat hónapjában 631 ezer ember szegődött el az egyszerűsített foglalkoztatás kereteiben; a legálisan felvett időszakos alkalmazottak után majdnem nyolcmilliárd forint adóbevétel érkezett a kincstárba fél év alatt – írta a pénteki számában a Magyar Idők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatására hivatkozva.

Hír: Az idénymunkásoknak is jár az emelt elhelyezkedési juttatás

2018. november 05. 10:31
 
Az idénymunkát vállaló közfoglalkoztatottaknak is jár majd a megduplázott elhelyezkedési juttatás, ha sikeresen helyezkednek el a versenyszférában.

Hír: Munkaidőkeret a mezőgazdaságban

2019. január 28. 11:03
 
Az Adózóna olvasója azt kérdezte, alkalmazhatók-e a mezőgazdasági idénymunkára felvett munkavállalók a munkaidőkeret szabályai szerint. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Hír: Napszámossors az Alföldön: éhbér után tízezres nyugdíj

2019. július 16. 08:12
 
Még a legképzetlenebbek is inkább elmennek külföldre

Hír: Százezerrel több az alkalmi munkás, mint 5 éve

2019. július 16. 08:14
 
Az idén júniusban a bejelentett alkalmi munkások száma elérte a 269 ezret, míg 5 évvel korábban csak 166 ezer volt – írja a Világgazdaság.

Hír: Több a feketén foglalkoztatott munkavállaló a mezőgazdaságban

2019. december 13. 07:32
 
A mezőgazdaságban nőtt, a feldolgozóiparban csökkent a feketefoglalkoztatás aránya az idei háromnegyedéves adatok szerint 2018 azonos időszakához képest – áll a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentésében.

Hír: Mától kedvezőbbek a mezőgazdasági egyszerűsített munkavállalás szabályai

2020. április 20. 08:15
 
A termelés zavartalan biztosítása érdekében - szem előtt tartva az ágazat speciális munkaerő igényeit - mától rugalmasabbá váltak a mezőgazdasági ágazatban az egyszerűsített foglalkoztatás keretében megvalósuló munkavállalás szabályai.

Hír: Nem a vendéglátósok jelentik a megoldást a mezőgazdasági idénymunkások pótlására

2020. április 23. 12:24
 
Csak részben jelenthet megoldást a mezőgazdaság akut munkaerő-igényére a más ágazatok nehézségei miatt felszabaduló munkaerő. Az elbocsátott dolgozók közül főként azok mehetnek majd idénymunkákra, akiknek már van tapasztalatuk ebben és közel élnek a termelés helyszíneihez – véli Malatinszki György. A Malagrow Kft. ügyvezetője szerint a mezőgazdasági szereplők számára hosszabb távon kifizetődőbb a technológiai fejlesztésre, a professzionális árutermelés feltételeinek megvalósítására koncentrálni.