Kapcsolódó tartalmak: karantén

Hír: Karantén idejére nem jár díjazás a munkajogász szerint

2020. február 28. 09:07
 
Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg díjazás, mert ez nem minősül fizetett távollétnek - mondta Viszló László munkajogász az MTI megkeresésére csütörtökön.

Hír: Jár fizetés karantén idején? Koronavírus-kisokos dolgozóknak és munkáltatóknak

2020. március 03. 08:35
 
Magyarországon még nem regisztráltak koronavírusos beteget, de fertőzéstől való félelmükben sokan már most félnek bemenni munkahelyükre. A koronavírus a munkáltatókat is nehéz helyzetbe hozta, hiszen az sem világos, nekik milyen kötelezettségeik vannak dolgozóikkal szemben. Jár-e fizetés önkéntes karantén idejére? Mire figyeljünk a szerződéskötéskor? Visszamondjuk a konferencia megszervezését? Cikkünkben ezeket próbáljuk megválaszolni.

Hír: Karantén esetén nem jár fizetés

2020. március 10. 08:53
 
A cégek a járványveszélyre tekintettel mentesíthetik az alkalmazottakat a munkavégzés alól

Hír: Koronavírus: ezt kell tennie annak, aki hatósági házi karanténba kerül

2020. március 13. 08:33
 
Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzése érdekében azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez történik azokkal, akiket ilyen karanténra köteleznek.

Hír: A földekre vezényelné a tétlenné vált embereket a francia mezőgazdasági miniszter

2020. március 25. 08:26
 
A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított kedden, a mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

Hír: Magyarok a nagyvilágban: ,,Az élet fagyva van s megdermedett”

2020. március 26. 08:05
 
A koronavírus az egész világot sújtja. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk arról, ők hogyan élik kint a mindennapokat.

Hír: Spájzolás vs. hiány - íme az eredmény

2020. március 30. 09:20
 
Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére nincs áruhiány és ez a következő hónapokban is így lesz - fejtette ki Schanda Tamás az innovációs minisztérium államtitkára hétfőn.

Hír: Ezek a legfontosabb kerti munkák áprilisban: itt a 7 pontos feladatlista

2020. április 02. 13:13
 
A kijárási korlátozás elrendelését követően vannak, akik rettegnek elhagyni a biztonságot jelentő négy falat, ám a kertben töltött időnek most hatalmas jelentősége lehet az egészségünk megőrzésében. A tavasszal elvégzett munka hamarosan páratlan látvánnyal és házi terményekkel jutalmazza meg a szorgalmas kertészeket. A HelloVidék összegyűjtötte azokat a feladatokat, amiket érdemes áprilisban elvégeznünk.