Kapcsolódó tartalmak: május 1

Hír: A május elseje régen és ma

2018. május 02. 08:55
 
Mészáros Melinda: „A véleményem szerint május elsejének az az üzenete, hogy a munka világában a munkavállalók olyan helyet és szerepet kapjanak, amely méltó ahhoz a munkához, amelyet elvégeznek. Továbbá, hogy legyen egy olyan párbeszéd - nevezzük akár érdekegyezetésnek is –, ahol akár a kormányzati szereplőkkel, akár a munkaadói oldallal képesek és készek az alulról jövő munkavállalói igényeket érvényesíteni.” 2018. április 25-én az Info rádió Infostart című műsorában a LIGA Szakszervezetek elnöke így fogalmazta meg, mi ma a május elseje üzenete. De mi is történt május elsején?

Hír: Szakszervezeti majális a Városligetben

2018. május 02. 08:59
 
A szakszervezeteknek meg kell újulniuk és erősödniük - hangsúlyozta Nagy Viktória, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ifjúsági Tagozatának elnöke kedden, amikor a Városligetben a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a SZEF és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetői megkoszorúzták az első magyarországi szabad majális emlékkövét.

Hír: Vonultak a szakszervezetek az Andrássy úton

2019. május 02. 07:39
 
Munkavállalói jogokat követeltek

Hír: A válság ellenszere a szolidaritás

2020. május 01. 08:57
 
Május elseje alkalmából a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség nyilatkozatott ett közzé "Közös világunk: munkahelyek, jövedelem, szociális védelem" címmel. 

Hír: A LIGA Szakszervezetek május elsejei nyilatkozata

2021. május 03. 08:17
 
2021. április 30-án a LIGA Szakszervezetek május elsejének üzeneteként továbbra is elengedhetetlennek tartja a a Munka Törvénykönyvének és a sztrájktörvénynek a módosítását, a korhatár előtti ellátások visszaállítását, a béren kívüli juttatások adóterheinek csökkentését és a szakszervezetekkel való érdemi egyeztetések megvalósítását.

Hír: Május elseje: harc a pihenőidőért, a családra fordítható időért és a szabadságért

2021. május 03. 08:18
 
Május elsejének jelentését sokan, sokféleképpen értik, sokan, sokféleképpen magyarázzák. Vannak, akik számára túlságosan baloldali, vannak, akik számára túlságosan régimódi ez az ünnep, amely csak a múlthoz kapcsolódik, poros történelemkönyvekhez, amelyben fekete-fehér, elmosódott képeken munkások emelik a kezeiket, zászlóval vagy anélkül, és esetleg integetnek is.

Hír: Elfogadták a dolgozók a Fidesz alkuját

2021. május 03. 09:07
 
Körkép a munka világáról

Hír: Május elsején

2022. május 03. 11:09
 
A május elsejei munkásünnep legfontosabb követelése a nyolc órás munkaidő bevezetése volt, vagyis a munkaidő csökkentése. Mégpedig nem azért, mert a munkavállalók nem szerettek volna dolgozni. Ellenkezőleg. Azért, mert tudták, a munkaidő csökkentése lehetőséget ad számukra a gondos, jó minőségű munkára, emellett pedig a pihenésre, a szórakozásra, az emberhez méltó életre.