Kapcsolódó tartalmak: paprika

Hír: Elképesztő! - Ilyen erős a világ a legerősebb paprikája

2016. május 02. 07:54
 
Nem egyszer izzasztja meg a kalocsai vagy szegedi piros paprikával ízesített csípős halászlé a külföldi turistákat. Pedig a mi paprikáink csípőssége sehol sincs egy új hibridfajtától, amely az úgynevezett Scoville-skálán megütötte az elképesztősen magasnak számító, 2,2 milliós egységet.

Hír: Növényvédőszer-maradék paprikában

2016. május 12. 07:49
 
Rovarölő növényvédőszer-maradékot mutatott ki a kaposvári VITAMIN Expressz 2006 Kft. telephelyén vett egyiptomi étkezési paprika mintában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A termék visszahívása, valamint a további árusító helyek felderítése folyamatban van. A mért növényvédőszer-maradék mennyiség nem jelent akut egészségügyi kockázatot – közölte a NÉBIH.

Hír: A magyar paprikakincs világhírű

2016. május 13. 07:59
 
Kínai őrlemények árasztják el az európai piacokat, a versenyképesség javításához beruházás szükséges A kínai fűszerpaprika-őrlemény színével és árával szorítja ki az európai piacról a minőségében, ízében jobb hungarikumokat, a kalocsai és a szegedi termékeket. A piacvezető kalocsai cég elnök-vezérigazgatója kormányzati támogatást kér a versenyképesség javításához.
 

Hír: Jót tett a szigorítás a paprikák piacának

2016. május 17. 08:17
 
A hegyes erőset jórészt itthon adják el – A kápia viszont kedvelt exportcikk Várhatóan 20-25 ezer tonna étkezési paprikát, főként kápiát exportálunk az idén, elsősorban Németországba. Itthon a t. v. paprikát kedvelik, az éves fogyasztás családonként 15-16 kilogramm.
 

Hír: Elegendő magyar paradicsom és paprika lesz idén

2016. május 19. 08:12
 
Az előrejelzések szerint tavasztól-őszig elegendő magyar paradicsom és paprika terem idén - közölte a növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő Syngenta Magyarország az MTI-vel.

Hír: A Magyar Élelmiszerkönyvbe bekerült a füstöltfűszerpaprika-örlemény

2020. április 14. 07:27
 
Kiegészítik a 152/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet teszi meg, mely március 28-ától lépett életbe.

Hír: Óriási bajban a magyarok luxusfűszere: most kell beszerezni, nemsokára késő lehet

2020. november 23. 09:05
 
Ebben az esztendőben lényegesen kevesebb fűszerpaprikát szüreteltek a termelők, mint egy évvel korábban. Erről értesültek a húsfeldolgozók, éttermek, nagy konyhák és a háztartási fogyasztók is. Ezért a megrendelők - főként a minőséget fontosnak tartók - igyekeznek minél előbb beszerezni az éves szükségletüket. Így ezekben a hetekben éjjel-nappal őrölnek a kisebb és nagyobb paprikamalmok az Alföldön. A hazai paprikatermesztőknek évek óta komoly problémát okoz a munkaerőhiány, az alkalmi dolgozók ugyanis inkább óradíjban dolgoznának, sok helyen azonban teljesítménybér jár.

Hír: Agrár-Hungarikum Konferencia

2021. szeptember 03. 10:56
 
Főszerepben a fűszerpaprika