Kapcsolódó tartalmak: sajt

Hír: Így terjeszkedik Magyarországon a libanoni sajtguru

2016. május 03. 07:52
 
Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy Riad Naboulsi libanoni származású tejpiaci befektető egyedüli közvetlen irányítást szerezzen a hajdúböszörményi Wassim Sajt Kft.-ben, a kacsótai Bábel Sajt Kft.-ben és a barcsi Dráva Tej Kft.-ben. E cégek eddig is hozzá voltak köthetők, a kőröstetétleni Kőröstej Kft. köré szerveződő cégcsoporttal pedig 2014-ben a kormány is stratégiai együttműködési megállapodást létesített. Riad Naboulsi azonban most a GVH-tól 14 millió forintos bírságot is kapott, mivel a három cégnél az engedélyköteles összefonódásokat azelőtt hajtotta végre, hogy a versenyhatósági engedélyt kérte, illetve megkapta volna.

Hír: A sajt készítésének itáliai fortélyai

2017. február 02. 07:48
 
Olaszországból kapja a szakmai támogatást az ország egyetlen, a veresegyházi élelmiszer-áruházba telepített sajtmanufaktúrája -

Hír: Döbbenten nézi a sajtok árait? - Árhullám a tejpiacon

2017. augusztus 30. 09:33
 
Külföldön is nagy mértékű drágulást észlelnek, ugyanakkor Brüsszel támogatást nyújtott azoknak a gazdáknak, akik felhagytak a termeléssel.

Hír: Ínyenc falat a sajttal és sonkával töltött bundás kenyér

2018. május 16. 13:06
 
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
 

Hír: Tejterméket gyártó üzemet függesztett fel a Nébih

2018. július 11. 07:43
 
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

Hír: Mikulovban debütál a magyar sajtbírák csapata

2019. szeptember 04. 08:47
 
2019. szeptember 14-15-én rendezik a csehországi Mikulovban a helyi sajtfesztivált, ahova 26 fő utazik Magyarországról: többek között sajtkészítők, sajtbírák.

Hír: Nagy változás jön a trappista sajtoknál

2019. szeptember 12. 08:49
 
A kormány célja, hogy a magyarok a jó minőségű élelmiszereket válasszák a boltok polcairól. Ehhez nyújt segítséget az Élelmiszerkönyv - mondta a hvg.hu-nak Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

Hír: Tapasztalatcserével segítették egymást a sajtkészítők

2019. szeptember 24. 08:30
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2019. szeptember 11-12-én juh- és kecsketejből készített sajtok témakörében rendezett „TANULJUNK EGYÜTT!” programot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél.

Hír: Fontos a magyar sajtkultúra fejlesztése, a különlegességek bemutatása

2019. október 14. 09:24
 
A kormány és a sajtkészítők közös feladata a magyar sajtkultúra fejlesztése, a magyar sajtkülönlegességek bemutatása; "a magyar sajt közös ügyünk" - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a VII. Magyar Sajtmustra megnyitóján Budapesten.

Hír: Te is túlzásba viszed a fehérjefogyasztást? Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!

2020. május 18. 07:43
 
Sokan, főként, ha diétázunk, rengeteg magas fehérjetartalmú ételt fogyasztunk, ám szervezetünknek közel sincs ennyire szüksége. Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!
«12»