Te is túlzásba viszed a fehérjefogyasztást? Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!

2020. május 18. 07:43
Sokan, főként, ha diétázunk, rengeteg magas fehérjetartalmú ételt fogyasztunk, ám szervezetünknek közel sincs ennyire szüksége. Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!
Te is túlzásba viszed a fehérjefogyasztást? Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!

Évről évre egyre inkább divattá válik a helyes táplálkozás, főleg különösen olyan időszakokban, mint az idei koronavírus járvány. Mindent egybevetve az egészséges életmódnál, a helyes táplálkozásnál „jobb divatot” el sem lehet képzelni: fontos, hogy kiegyensúlyozottan fogyasszunk fehérjét, szénhidrátot és ügyeljünk a lehető legmagasabb rosttartalom bevitelére.

Kapcsolódó cikkek

Te jó ég! A magyar gyümölcs 30-40 százaléka a feketepiacon végzi

2020. március 31. 09:27
A globális piacnak köszönhetően szabadon ömlik be Magyarországra az alacsony áron értékesíthető import áru, ami nem könnyíti meg a hazai termelők helyzetét. Mindezt tovább tetézi a termékekre rakódó 27%-os áfa és a magyar gyümölcsmennyiség közel 30-40%-os feketepiaci értékesítése, a koronavírus globális megjelenése pedig már csak hab azon a bizonyos tortán. A magyar gyümölcstermesztők jelen helyzetéről és a jövőbeni kilátásokról a Zsendülés konferencián az Év kertésze 2018 díjat elnyert, a Fresh Fruit TÉSZ alapítója és elnöke, Juhos Csaba beszélt a HelloVidéknek.

90 éves a Medve Sajt

2020. március 05. 08:45
1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, ami teljesen újraírta annak történetét. A megszületésének 90-ik évfordulójára újra a régi, ikonikus külsőjét kapja vissza az egyik legsikeresebb magyar termék, a Medve sajt.