Te is túlzásba viszed a fehérjefogyasztást? Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!

2020. május 18. 07:43
Sokan, főként, ha diétázunk, rengeteg magas fehérjetartalmú ételt fogyasztunk, ám szervezetünknek közel sincs ennyire szüksége. Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!
Te is túlzásba viszed a fehérjefogyasztást? Mutatjuk, mennyi az ajánlott napi fejadag!

Évről évre egyre inkább divattá válik a helyes táplálkozás, főleg különösen olyan időszakokban, mint az idei koronavírus járvány. Mindent egybevetve az egészséges életmódnál, a helyes táplálkozásnál „jobb divatot” el sem lehet képzelni: fontos, hogy kiegyensúlyozottan fogyasszunk fehérjét, szénhidrátot és ügyeljünk a lehető legmagasabb rosttartalom bevitelére.

Kapcsolódó cikkek

Beköszöntött a medvehagymaszezon

2019. március 20. 07:53
A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. Cikkünkben a medvehagymával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, elsősorban a gyűjtésére vonatkozó szabályokat foglaljuk össze.

Nemcsak a fogyasztók pazarolnak

2019. február 11. 08:00
Az élelmiszer-pazarlás, angolul food waste, az utóbbi években népszerű fogalommá vált. A legtöbb szakértő a fogyasztók és a kereskedelem pazarló magatartásával foglalkozik, holott a fogyasztók után a második legtöbb veszteséget a feldolgozóipar termeli.