Kapcsolódó tartalmak: táplálkozás

Hír: Egyre egészségesebben étkezünk

2016. március 02. 19:28
 
Egy friss felmérés szerint nő az egészséges élelmiszerek iránti kereslet Magyarországon.

Hír: Országaink most a táplálkozásra figyelnek

2016. május 13. 08:13
 
Nem elfeledkezve arról a jelentős mérföldkőről, hogy milyen alacsony szintre csökkent az éhezés mértéke Európában, figyelmünket most az új kihívásokra kell fordítani: az étkezés ne csupán a túlélést szolgálja, hanem az egészséges élet alapköve legyen. Egy globális szervezet élén, mely az éhezés felszámolását tekinti központi feladatának, mi jelenthetne nagyobb elégedettséget, mint látni a világ egyik jelentős régióját, ahol komoly előrelépések történtek ebben.

Hír: Új étrendi ajánlások saját és bolygónk egészsége védelmében

2016. június 06. 09:01
 
Nem csak magunk, de bolygónk miatt sem mindegy, mit eszünk. Mégis csupán néhány országban adtak ki olyan táplálkozási ajánlásokat, melyek a megfelelő étkezés szempontjait egyesítik a környezeti fenntarthatóságéval.

Hír: Élelmiszerek újragondolása - Zsiradékok

2017. március 29. 07:51
 
Szinte elképzelhetetlen olyan hazai táplálkozási szokásokat és egészségügyi állapotot bemutató beszámolót találni, amely ne arra a következtetésre jutna, hogy a helyzet nem túl rózsás.

Hír: Az egészésges élelmiszerek népszerűsítésére kap pénzt Magyarország is

2017. augusztus 01. 07:55
 
 
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít. Magyarország hatmillió euró támogatást kap a programokra - írja az MTI.

Hír: Ha ezt a rendeletet elfogadják, 2021-től egészségesebben fogunk élni

2018. október 10. 07:18
 
Korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat. Dániában már módosítottak a határértéken, azóta csökkent a szívbetegek aránya.

Hír: A koronavírus ellen is számít az egészséges életmód, helyes táplálkozás

2020. április 14. 07:32
 
Az Európai Élelmiszer információs Tanács (European Food Information Council, EUFIC) az otthonmaradók egészségének megőrzése és így a koronavírus fertőzés elleni védekezés céljából hét pontot fogalmazott meg. A Tanács hangsúlyozza, hogy a járvány helyzetben is érvényesek az általános ajánlások, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő hidratáltság, a kellő fizikai aktivitás és alvás, illetve a stressz kezelése.

Hír: Ezt a hibát sok magyar elköveti élelmiszervásárláskor: nem árt résen lenni

2022. február 04. 09:14
 
Számtalan helyről hallhattuk már, hogy ideje lenne odafigyelni a mindennapokban arra, hogy lehetőleg minél tudatosabbak legyünk az élet minden területén. Ez különösen igaz a vásárlásra és az étkezésre. Már a fülünkön jöhet ki az ökológiai lábnyom, a fenntarthatóság, környezettudatosság és a bio élelmiszer, de továbbra is nehéz átfogó képet kapni arról, hogy mik is ezek valójában, miért fontosak, és mi közük van a mezőgazdasághoz. Minden mindennel összefügg, ezért érdemes tisztában lenni a fogalmakkal, így talán ténylegesen be tudjuk majd építeni őket az életvitelünkbe. Lapunk Dr. Malatinszky Ákos, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének docense segítségével járta körbe a témát, remélve, hogy kissé kitisztulhat a kép.