Kapcsolódó tartalmak: termelékenység

Hír: A termelékenységgel nőjenek a bérek

2017. február 10. 07:57
 
Az Európai Unió 2013 óta 8 millió új munkahelyet teremtett, a munkanélküliség 10 százalék alá csökkent, de ez nem elég - erről is beszámolt a Bizottság képviselője az Európai Szociális Alap Tanácsadó Bizottságának ülésén 2017. február 9-én, Brüsszelben.

Hír: Csúnya lemaradásban van a hazai mezőgazdaság termelékenység-növekedése

2017. augusztus 09. 09:18
 
A mezőgazdaság teljesítményét nagymértékben meghatározza a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása. Ennek feltétele a humánerőforrás képzése, a méretgazdaságosság optimalizálása, a technológiai fejlődés és a hatékonyság növelése. Az elmúlt 10 évben azonban Magyarország jelentősen lemaradt ezen a téren az Európai Uniós átlaghoz képest.

Hír: Rohamosan urbanizálódik a bolygó

2017. október 10. 11:57
 
A jelenségben szunnyadó potenciál kiaknázásához érdemben növelni kell a gazdálkodók termelékenységét.

Hír: A feldolgozóipar lehet a szervező erő

2018. november 06. 08:28
 
Noha rendkívül jó környezeti adottságok jellemzik a magyar zöldség- és gyümölcstermesztést, a rendszerváltás óta szűkülő termőterületen, az uniós átlagtól messze lemaradó termelékenységgel működik, aminek több oka van, köztük a szervezetlenség, valamint az öntözés hiánya – állapították meg elemzésükben az OTP Agrár szakértői.

Hír: Árak és folyamatok: termékpályák az AKI nagyítója alatt

2018. november 06. 08:29
 
A fontosabb hazai termékpályák 2017. évi piaci folyamatait mutatja be az Agrárgazdasági Kutató Intézet egy friss kiadványa, elsősorban az ártrendeken keresztül. Az előzetes 2017-es mennyiségi információk alapján az anyagban kitérnek a keresleti és a kínálati oldal alapvető változásaira, emellett rövid kitekintést nyújt a következő évben várható tendenciákra.

Hír: Nem csak a dolgozóknak tenne jót a négynapos munkahét

2019. február 05. 08:03
 
Nincs kapcsolat a ledolgozott órák hossza és a termelékenység között

Hír: Növelni kell a mezőgazdaság termelékenységét és jövedelmezőségét

2019. november 26. 08:37
 
Jelentősen nőtt a magyar mezőgazdaság teljesítménye az utóbbi években, ám a termelékenység és a jövedelmezőség terén még komoly a lemaradás - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Békéscsabán.