Kapcsolódó tartalmak: védekezés

Hír: Amerikai szőlőkabóca elleni megelőzési védekezéshez kérelmek benyújtása márciusban

2016. február 29. 08:04
 
A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján vissza nem térítendő támogatás igényelhető a szőlőültetvényen kijuttatott növényvédőszer vételárához növényegészségügyi megelőzés, illetve felszámolás elvégzéshez. Az intézkedés célja: a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó fitoplazma fertőzést terjesztő amerikai szőlőkabóca elleni védekezés.

Hír: Korán felbukkant a szőlőültetvények egyik legnagyobb ellensége

2016. május 20. 08:25
 
Idő előtt jelentkeztek az első szőlőmegbetegedések idehaza. Egyes borvidékeken nagyon intenzív védekezést kellett alkalmazni.

Hír: Fiatal sportolók is segítik a parlagfű elleni védekezés népszerűsítését

2016. szeptember 09. 07:54
 
A földtulajdonosok és földhasználók kötelessége a földjeik parlagfű-mentesítése, amely még most, a parlagfű-szezon közepén is hatásos. Aki a védekezési kötelezettségét elmulasztja, 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírsággal sújtható – mondta Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Dunakeszi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
 

Hír: Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség – harc a fenyércirok ellen

2017. március 23. 07:44
 
A fenyércirok elleni hatékony védekezéshez mechanikai eljárásokra is szükség van, ennek pedig a legjobb eszköze a forgókapás sorközművelő kultivátor.

Hír: Közérdekű védekezés a szőlőültetvények védelmében

2017. július 27. 09:53
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tájékoztatja a lakosságot, hogy ezekben a napokban is zajlik a gondozatlan szőlőültetvények felszámolása a Dunántúlon. A hatósági eljárás fő célja, hogy minél több gazda vegye gondozásba újra a birtokában lévő elhanyagolt szőlőültetvényt. Közérdekű védekezésre csak azokon a területeken kerül sor, ahol a művelésre irányuló felszólítás nem hozta meg a várt eredményt. Fontos hangsúlyozni, hogy a hatósági beavatkozás az egészséges termőterületek védelmét szolgálja.

Hír: A hőségben éjjel érdemes szállítani a haszonállatokat

2017. augusztus 02. 08:31
 
Az elrendelt hőségriadó során a haszonállatokra is fokozottan ügyelni kell. Fontos a napsütés elleni védekezés, az itatás és az éjjeli szállítás, a zárt helyeken pedig a szellőztető berendezések felügyelete.
 

Hír: Koronavírus: így tisztítsd a telefonod, ha nem akarod, hogy a fertőzés melegágya legyen

2020. március 19. 07:53
 
Szakértők szerint amellett, hogy gyakran kezet mosunk, legalább egy héten kétszer alaposan meg kellene tisztítanunk a telefonunkat is. És hogyan tartsuk tisztán? Erre is vannak tanácsaink.

Hír: Fegyelmezetten védekezik a járvány ellen a hazai versenyszféra

2020. október 21. 10:17
 
Egyelőre nincs érezhető hatása a munkahelyeken a járvány gyorsuló terjedésének. A versenyszféra szinte minden szereplője fegyelmezetten védekezik, és már hónapokkal ezelőtt felkészült a második hullámra. Kivételek is vannak, mint a home office indokolatlan tilalma vagy a munkahelyi megbetegedések leplezése. Egyelőre nem okozott sem egészségügyi, sem közvetlen gazdasági károkat a koronavírus-járvány második hulláma a hazai vállalati szféra munkahelyein.