5 tipp - Hogyan ne őrülj bele a nyári szabadságolásokba

2019. július 10. 08:58
A munkáltatók érdeke, hogy nyugodtan teljen a saját nyári szabadságuk. Az L-soft Zrt. öt pontban foglalta össze, hogy mire figyeljenek oda.
1. Érdemes tisztázni a vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok.

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat.

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról.

1. Állítsatok fel vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok – pl. május 31-ig mindenkinek ki kell vennie a szabadsága 25%-át, augusztus 31-ig 75% - át, stb!

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat (pl. hány embernek kell dolgoznia egy csoportban, szervezeti egységben – minimumlétszám. Melyek azok az időszakok, melyekben nem lehet szabadságot kiadni a kollégáknak – pl. minden hónapban van egy hét, amely mindig nagyon leterhelt. Mely munkakörökből kell mindenképpen dolgoznia kollégáknak – ki, kivel nem mehet el egyszerre szabadságra!

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról – 7 nappal a munkavállaló rendelkezik, akkor kell kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Évente egyszer 2 hét egybefüggő szabadság jár a munkavállalónak, kivéve, ha a munkáltató és a munkavállaló között eltérő megállapodás jön létre.

Vagy Ti is használtok szabis szoftvert? 

hrblog.hu

Kapcsolódó cikkek

Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek

2016. augusztus 08. 08:15
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott elképzeléseiden.

SMS-ben jeleztem, hogy csúsztatnék aznap

2016. szeptember 27. 08:30
Olyan kérdésem, hogy a múlt héten szombaton benn voltam túlórán, a következő héten nem mentem be, kedden reggel írtam sms -t a műszakvezetőmnek, hogy nem tudok bemenni és csúsztatnám a múlt heti túlórámat. Mire ő egyből beírta aznapra az igazolatlanomat, ami bónuszok és cafetéria megvonással jár. Tehát 1 túlórám van, és pár nap szabadságom, de mégis igazolatlan napot írtak be. Hozzáteszem neves cégről van szó, gépi idő elszámolással. Mit tanácsolnak mit tegyek, hogy fizetéskor ne vesszen el ennyi pénzem?