5 tipp - Hogyan ne őrülj bele a nyári szabadságolásokba

2019. július 10. 08:58
A munkáltatók érdeke, hogy nyugodtan teljen a saját nyári szabadságuk. Az L-soft Zrt. öt pontban foglalta össze, hogy mire figyeljenek oda.
1. Érdemes tisztázni a vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok.

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat.

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról.

1. Állítsatok fel vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok – pl. május 31-ig mindenkinek ki kell vennie a szabadsága 25%-át, augusztus 31-ig 75% - át, stb!

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat (pl. hány embernek kell dolgoznia egy csoportban, szervezeti egységben – minimumlétszám. Melyek azok az időszakok, melyekben nem lehet szabadságot kiadni a kollégáknak – pl. minden hónapban van egy hét, amely mindig nagyon leterhelt. Mely munkakörökből kell mindenképpen dolgoznia kollégáknak – ki, kivel nem mehet el egyszerre szabadságra!

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról – 7 nappal a munkavállaló rendelkezik, akkor kell kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Évente egyszer 2 hét egybefüggő szabadság jár a munkavállalónak, kivéve, ha a munkáltató és a munkavállaló között eltérő megállapodás jön létre.

Vagy Ti is használtok szabis szoftvert? 

hrblog.hu

Kapcsolódó cikkek

Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

2020. március 24. 09:03
Már minden megyében találtak koronavírus-fertőzöttet, így már nem egyenes vonalú, hanem exponenciális emelkedésről beszélhetünk a fertőzöttek számát tekintve. Az országos tisztifőorvos szerint a következő napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszában léphetünk.

Az életkortól, a végzettségtől, a foglalkoztatottsági státuszunktól és a jövedelmünktől is függ az, hogy mivel fizetünk. De mennyire befolyásolják vajon?

2022. január 11. 12:34
Általánosan elmondható, hogy az életkor, a végzettség, a munkaerőpiaci státusz, a háztartás egy főre jutó jövedelme jelentősen befolyásolják az egyes fizetési módok használatát. A 18-29 évesek közel fele használ már mobilfizetési lehetőségeket. Elmondható, hogy az életkor jobban befolyásolja az interneten való vásárlásra való nyitottságot, mint az elektronikus számlafizetés használatát. És a kártyát már alacsonyabb jövedelmi csoportokban is egész sokan használják, míg az átutalás inkább a magasabb jövedelműeknél jellemzőbb.