5 tipp - Hogyan ne őrülj bele a nyári szabadságolásokba

2019. július 10. 08:58
A munkáltatók érdeke, hogy nyugodtan teljen a saját nyári szabadságuk. Az L-soft Zrt. öt pontban foglalta össze, hogy mire figyeljenek oda.
1. Érdemes tisztázni a vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok.

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat.

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról.

1. Állítsatok fel vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok – pl. május 31-ig mindenkinek ki kell vennie a szabadsága 25%-át, augusztus 31-ig 75% - át, stb!

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat (pl. hány embernek kell dolgoznia egy csoportban, szervezeti egységben – minimumlétszám. Melyek azok az időszakok, melyekben nem lehet szabadságot kiadni a kollégáknak – pl. minden hónapban van egy hét, amely mindig nagyon leterhelt. Mely munkakörökből kell mindenképpen dolgoznia kollégáknak – ki, kivel nem mehet el egyszerre szabadságra!

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról – 7 nappal a munkavállaló rendelkezik, akkor kell kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Évente egyszer 2 hét egybefüggő szabadság jár a munkavállalónak, kivéve, ha a munkáltató és a munkavállaló között eltérő megállapodás jön létre.

Vagy Ti is használtok szabis szoftvert? 

hrblog.hu

Kapcsolódó cikkek

Legyen szerencsénk! - Bérek kérdése

2017. január 11. 07:57
2017 január 10-én a LIGA Szakszervezetek székházában a Kéményseprők Országos Szakszervezte elnöke sok szerencsét kívánt a szakszervezeteknek és a munkavállalóknak a 2017-es évre. Az eseményen a szakszervezeti konföderációk vezetői hangsúlyozták, várják a kormánytól az állami tulajdonú vállalatok számára az egységes bérajánlást és a napirendre korábban felvett témák megtárgyalását. A munkáltatóktól pedig kétszámjegyű béremelési javaslatokat várnak az ágazati és helyi bértárgyalásokon.
 

Jogerős ítélet a Bunge-perben

2019. december 03. 10:34
Felfüggesztett börtönt kapott a kitiltási botrányt előidéző ügy vádlottja.