5 tipp - Hogyan ne őrülj bele a nyári szabadságolásokba

2019. július 10. 08:58
A munkáltatók érdeke, hogy nyugodtan teljen a saját nyári szabadságuk. Az L-soft Zrt. öt pontban foglalta össze, hogy mire figyeljenek oda.
1. Érdemes tisztázni a vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok.

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat.

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról.

1. Állítsatok fel vállalati elvárásokat, hogy a kollégáknál ne torlódhassanak év végére a ki nem adott szabis napok – pl. május 31-ig mindenkinek ki kell vennie a szabadsága 25%-át, augusztus 31-ig 75% - át, stb!

2. Térképezzétek fel a leterhelt időszakokat, ehhez alakítsatok ki egyedi szabályokat (pl. hány embernek kell dolgoznia egy csoportban, szervezeti egységben – minimumlétszám. Melyek azok az időszakok, melyekben nem lehet szabadságot kiadni a kollégáknak – pl. minden hónapban van egy hét, amely mindig nagyon leterhelt. Mely munkakörökből kell mindenképpen dolgoznia kollégáknak – ki, kivel nem mehet el egyszerre szabadságra!

3. Év elején kérjétek be az éves szabis terveket!

4. Vessétek össze a dolgozók szabis tervét a vállalati elvárásokkal, ellenőrizzétek a vállalati szabályok érvényesülnek-e!

5. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról – 7 nappal a munkavállaló rendelkezik, akkor kell kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Évente egyszer 2 hét egybefüggő szabadság jár a munkavállalónak, kivéve, ha a munkáltató és a munkavállaló között eltérő megállapodás jön létre.

Vagy Ti is használtok szabis szoftvert? 

hrblog.hu

Kapcsolódó cikkek

Innovatív munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatok és rehabilitációs stratégiák

2016. július 18. 08:16
Az EU-OSHA az Európai Parlamentnek az idősebb munkavállalók biztonságáról és egészségvédelméről indított kísérleti projektje részeként elemezte a munkahelyi egészségvédelem és biztonság munkahelyi gyakorlatait, és megvizsgálta a rehabilitációra és a munkába való visszatérésre irányuló stratégiákra vonatkozó legújabb szakirodalmat.

A pihenés jár! - A szabadság kiadásának szabályairól

2016. július 12. 09:30
A munkaerő-hiány hosszú idő óta problémát jelent a munkaerő-piacon. Következményei a szabadságolások idején jól láthatóak: a vendéglátás után már az építőiparban sem adják ki a nyári szabadságokat. Érdemes tehát szemügyre venni a szabadság kiadására vonatkozó fontosabb szabályokat.