7,7 millió forinttal támogatja az Élelmiszerbankot a Tesco

2017. augusztus 03. 09:26
Több mint 7,7 millió forint adománnyal támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet a Tesco. Az áruházlánc, szállítóival együttműködve, európai piacain meghirdetett jótékonysági akciójában a kampányba bevont termékek eladásából származó bevétel 1%-át ajánlotta fel jótékony célra a helyi élelmiszerbankoknak. A támogatást élelmiszercsomagok nélkülözőkhöz való eljuttatására használja fel a magyar egyesület.

Magyarországon 25 márka több száz terméke vett részt a kezdeményezésben, az áruházlánc vásárlói többek között mosószerek, üdítőitalok, állateledelek és édességek megvásárlásával járulhattak hozzá az akció sikeréhez. A két hetes gyűjtés végén Magyarországon összesen 7,7 millió forint gyűlt össze. Az Élelmiszerbank ebből a támogatásból több tízezer élelmiszercsomag rászorulókhoz történő kiszállítását tudja finanszírozni.

„Szeretném megköszönni minden vásárlónknak és szállító partnerünknek, akik csatlakoztak a jótékonysági programunkhoz. Hiszünk abban, hogy közösen még többet tehetünk a jó ügyekért, ezért különösen örülünk annak, hogy partnereink csatlakoztak hozzánk, és így az állandó áruházi élelmiszermentés és a hagyományos év végi tartós élelmiszer gyűjtés mellett egy újabb eszközzel tudjuk támogatni a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját.” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

A Tesco és az Élelmiszerbank összefogása 2013-ban kezdődött. Az áruházlánc kezdetben a megmaradt szezonális édességet (húsvéti csokinyuszi, mikulás és szaloncukor) gyűjtötte vissza és adományozta rászoruló gyermekeknek. 2014-ben pedig elindult a napi szintű élelmiszermentés, amelynek keretében a programba bevont immár 115 áruház munkatársai minden nap összegyűjtik, és jótékony célra adják át a már nem értékesíthető, azonban emberi fogyasztásra még teljes mértékben alkalmas élelmiszereket. 2014 szeptemberétől idén május végéig összesen több mint 6100 tonna, több mint 15,2 millió adag meleg ételnek megfelelő adománnyal segítette a rászorulókat az áruházlánc. Mindemellett a Tesco az Élelmiszerbank hagyományos karácsonyi élelmiszergyűjtését is támogatja, amelynek keretében az egyesület tartós élelmiszereket gyűjt az áruházakban a rászorulók számára.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Figyelem! – Fontos változások az EKÁER-bejelentéseknél

2016. július 22. 12:41
Sikeres az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER), amelyet 2015. január elsején a gazdaság fehérítésének céljából vezetett be a kormány - mondta Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára csütörtökön Óbarokban, sajtótájékoztatón.

Jogszabályok érthetően

2017. március 17. 10:27
A Magyar Közlöny március 6. és március 12. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok
A 10. heti összefoglalónkat itt olvashatja.