A Bahart dolgozói 150 ezer forintot kapnak, ha beoltatják magukat

2021. december 08. 08:54
A Balatoni Hajózási Zrt. bruttó 150 ezer forintot ad azoknak a dolgozóinak, akik beadatják a koronavírus elleni oltást, írja az Index egy, a lap birtokába jutott körlevél alapján.
A Bahart dolgozói 150 ezer forintot kapnak, ha beoltatják magukat

A levél szerint a munkavállalók december 15-ig vehetik fel az első oltást, a jutalmat pedig legkésőbb decmber 20-ig megkapják. A jutalom egyébként azokra is vonatkozik, akik már korábban beoltatták magukat, és persze december közepéig fennáll a munkaviszonyuk.

Azok a dolgozók, akik jelenleg nem olthatóak vagy átestek a betegségen, jövő év március 15-ig felvehetik az oltást a jutalomért. A Bahart indoklása szerint fontos, hogy a tavaszi szezonindulásra már védett, átoltott munkaállomány szolgálja ki az utazóközönséget.

Forrás: 24.hu / www.szakszervezet.hu

Kapcsolódó cikkek

Mennyi lesz a minimálbér 2021-ben? Megszólalt a minisztérium

2021. január 12. 09:48
A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt nem jutottak még közös nevezőre a munkaadók és munkavállalók a minimálbér és a garantált bérminimum 2021-es emeléséről. A kormányzat kompromisszumos megállapodás kialakításában érdekelt, ezért az egyeztetések januárban folytatódnak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF).

Mekkora gazdasági károkat okoznak az újabb lezárások?

2021. március 17. 09:35
Mennyire lassíthatja le a kilábalás sebességét a koronavírus-járvány harmadik hulláma? Az új korlátozó intézkedések árnyékában hogyan teljesíthet a magyar gazdaság idén és jövőre? Többek között erről kérdeztük a Takarékbank és a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető elemzőit.