Táppénz mellett dolgozhatok-e másodállásban?

2020. január 07. 09:07
Van főállásom, de táppénzen vagyok. Végezhetem-e másodállásban a munkámat, (alkalmi bejelentéssel szoktam másodállást vállalni) mert azt el tudom végezni, teljesen mást igényel részemről.

A kérdése megválaszolása orvosszakmai feladat. A 102/1995. Kormányrendelet a keresőképtelenség és a keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről 2019. január 1-től hatályba lépő módosítása alapján a kezelőorvosának külön-külön kell elbírálnia a keresőképtelenségét minden jogviszonyának megfelelően. Az ön háziorvosa vagy kezelőorvosa tudja megítélni az egészségi állapotából, hogy a főállásán kívül más jogviszonyban el tudja-e látni a munkáját, vagy nem. Amennyiben nem, jogviszonyonként állítja ki a szükséges igazolásokat, amelyekre fel kell vezetnie a munkakörét.
Lehetséges, hogy a főállásában a munkáját ellátni nem tudja, de az alkalmi foglalkoztatásban kapott feladatainak elvégzésére egészségi állapota megfelelő.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Élet az Erzsébet-utalványok után - új korszak a juttatások piacán

2019. január 21. 08:02
Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak azzal együtt, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény.

7 HR mutatószám, amelyet érdemes használni

2022. május 12. 13:43
Még régebben, amikor csak hobbi szinten készítettem kihasználtsági kimutatásokat, megjegyezte valaki, hogy „Te jó lennél kontrollernek”. Akkor azt sem tudtam, hogy eszik, vagy isszák, ezért fórumokon néztem utána mit is csinál egy kontroller. Az alábbi választ találtam: Bemegy, excellezik, hazamegy. Elég sommás összefoglalója a szakmának, van is valóságtartalma, de nem mindegy mit excellezik a kontrollerünk, így következzen néhány olyan fogalom, vagy ha úgy tetszik mutatószám, amit bizony jó, ha valaki ismer és számol.