A duális képzés az agrárképzés jövője

2023. június 29. 13:30
A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása mérföldkő mind az iskolák életében, mind pedig az agrárgazdaság fejlődése szempontjából - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a projekt zárórendezvényén, szerdán, Szombathelyen.
A duális képzés az agrárképzés jövője
Az államtitkár ismertette, hogy jelentős beruházás valósult meg kormányzati támogatással. A Széchenyi 2020 Program keretében „A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása” című pályázat 265,07 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek közé sorolható az Ágazati Képzőközpont létrehozása és a vállalati kapcsolatok fejlesztése, a duális képzés indítása, felnőttképzések fejlesztése, eszközbeszerzések az iskolai tanműhelyek részére.
Dr. Nobilis Márton kitért arra, hogy egy agrárszakképző iskola számára a modern gépek és eszközök elengedhetetlenek a gyakorlati oktatás és a szakmai fejlődés terén. Az agrárium fejlesztése érdekében az állam elkötelezett a megfelelő infrastruktúra létrehozása mellett. Ezek a beruházások azok a hosszú távú befektetések, amelyek segítik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok terjedését, a hatékonyabb termelést és a jobb minőségű termények előállítását - tette hozzá.
 
Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője kijelentette, hogy a agrár duális képzés fellegvárát eddig is Szombathely jelentette, hiszen itt a kezdetektől könnyedén integrálódnak a tanulók a munka világába.
 
forrás:AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Tizennégy tonna fogható méretű pontyot telepítettek

2023. március 21. 11:18
Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten - közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.

Május 10.: madarak és fák napja

2023. május 10. 15:51
A hatályos természetvédelmi törvény szerint a madarak és fák napja május 10-e. Testvérünnepe a Föld napjának, célja, hogy a fiatal generáció természetvédelem iránti elkötelezettségének a kialakítása. Az ünnepnap több mint százéves, megszervezésének közvetlen előzménye az az 1902-ben kötött párizsi egyezmény, amely „mezőgazdaságra hasznos madarak” védelmét célozta.