A Földművelésügyi Minisztérium azonnali KEHI egyeztetést kezdeményez a hivatal által vizsgált erdészetek ügyében

2016. augusztus 05. 08:25
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azonnali egyeztetést kezdeményez a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vezetésével a Népszabadság online felületén napvilágot látott erdészeteket érintő KEHI jelentés tervezetével kapcsolatosan.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a jövő hét folyamán mindenképpen személyesen egyeztetni kíván az ügyben. Az erdészetek munkája nélkülözhetetlen, az erdészetekben dolgozó szakemberek a jövő generációja szempontjából igen fontos tevékenységet végeznek.

A Népszabadságban megjelenő híreket megalapozó KEHI vizsgálat jelentésének még csupán egy tervezete készült el, amely múltbéli eseményeket vizsgál. Amennyiben a KEHI erdészeteket érintő jelentés tervezetében megfogalmazott problémák ügyében bebizonyosodik, hogy az érintett erdészetek kapcsán valóban jogszabálysértés, avagy jogszabálysértések történtek, az FM természetesen - a tulajdonosi jogok jelenlegi gyakorlójaként - megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az FM a KEHI erdészeteket érintő vizsgálatairól nem kapott a hivataltól tájékoztatást sem a hivatali vizsgálat alapján készülő megállapításokról sem pedig a sajtóban olvasható KEHI feljelentésről, ezért az FM közvetlenül a KEHI-hez fordul.

Az FM mindemellett hozzá kíván járulni ahhoz is, hogy felszínre hozza mindazokat a körülményeket is, amelyek - akár csak kis részben is, de - hozzájárulhattak a jogsértések elkövetéséhez azon idő alatt, amikor az erdészetek felett a tulajdonosi jogokat az MFB Zrt. gyakorolta 2010 és 2014 között.

Az erdészetekben dolgozó szakemberek igen értékes munkát végeznek, erdeink megóvásáért elkötelezetten tevékenykednek. Az erdészetek bevételeiket közjóléti szolgáltatásokra (kilátók és turistaházak építésére, erdei kisvasutak fejlesztésre, az emberek hasznos, erdőkhöz köthető szabadidő eltöltését támogató fejlesztésekre) fordítják.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Cafeteria: Szinte mindenki veszítene a szigorításon

2018. július 12. 09:00
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökével találkozott Tóth Bertalan. Az MSZP támogatja az érdekképviseleteket, és igyekszik megakadályozni a a munkavállalók sérelmét.

Így adózunk 2017-ben - Elfogadták az adócsomagot

2016. június 23. 07:59
Új cafeteria-rendszer, áfacsökkentés, az adócsalás elleni keményebb - informatikailag megtámogatott – fellépés, Google- és Facebook-adó, jövedéki adóváltozás, még kedvezőbb kata és kiva – többek között ezeket hozza a 2017-es adócsomag, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés – tájékoztat az ado.hu szakportál.