Kapcsolódó tartalmak: FM

Hír: A kárenyhítési alap 24 milliárdjából enyhítik a fagykárt

2016. április 29. 07:37
 
Eddig 960 termelő közel 5300 hektár területen jelentett fagykárt A kárenyhítési alapban az idén 24 milliárd forint van, ebből próbálják a gazdák jogos igényeit kielégíteni - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
 

Hír: Magyarország bivalytenyésztésben működhet együtt Olaszországgal

2016. május 12. 07:48
 
Campániában tárgyalt V. Németh Zsolt Többek között bivalytenyésztési együttműködésről tárgyalt az ágazatban sikeres olasz partnerekkel a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára május elején az olaszországi Campania tartományban - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.
 

Hír: Az ideiglenes gyepek és a zöldtrágya-növények továbbra is kedvező elbírálás alá esnek a zöldítésben

2016. május 17. 08:32
 
A Földművelésügyi Minisztérium néhány helyen pontosította Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület, az állandó gyepterület és az állandó kultúrával fedett földterület növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartásának feltételeiről szóló 10/2015. (III. 13.) FM rendeletet.

Hír: Partnerségi megállapodások a Földművelésügyi Minisztériumban

2016. május 20. 07:59
 
A tegnapi napon stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodásokat írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A Földművelésügyi Minisztérium idén 7 szervezettel kötött stratégiai partnerségi, illetve együttműködési megállapodást.

Hír: Továbbra is elhatárolódunk a GMO-tól

2016. május 25. 08:22
 
Magyarország továbbra is úgy ítéli meg, hogy az elővigyázatosság elvét kell alkalmazni minden olyan technológia kapcsán, amelynek hatásairól nincsenek kielégítő adatok, ilyen a génmódosítással létrehozott szervezeteknek (GMO) a növénytermesztésben alkalmazott gyakorlata. A GMO-mentesség megőrzésével, kifejezetten kedvezőbb exportlehetőségekhez juthatunk - mondta Nagy István, az FM parlamenti államtitkára.

Hír: Elengedhetetlen a tej feldolgozottsági szintjének emelése

2016. június 06. 10:13
 
A tejágazat jelenlegi nehéz piaci helyzetére a megoldást a feldolgozásban és a magas piaci értékű termékek előállításában kell keresni - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak a tej világnapja alkalmából Telkiben tartott sportrendezvényén.

Hír: Nemzetközi „Bioenergia hét” a Földművelésügyi Minisztériumban

2016. június 22. 08:55
 
A Global Bioenergy Partnership (GBEP) a Földművelésügyi Minisztérium és a FAO közös szervezésében 2016. június 21-24. között Budapesten tartja a 4. „Bioenergia hét” elnevezésű nemzetközi rendezvényt.
 

Hír: Elkészült a nemzeti erdőstratégia tervezete

2016. július 13. 08:04
 
Elkészült a 2016-2030 közötti időszakra vonatkozó nemzeti erdőstratégia tervezete

Hír: Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása

2016. július 28. 08:06
 
Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára Budapesten a Pálinka Céh Egyesület sajtótájékoztatóján.

Hír: A Földművelésügyi Minisztérium azonnali KEHI egyeztetést kezdeményez a hivatal által vizsgált erdészetek ügyében

2016. augusztus 05. 08:25
 
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azonnali egyeztetést kezdeményez a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vezetésével a Népszabadság online felületén napvilágot látott erdészeteket érintő KEHI jelentés tervezetével kapcsolatosan.
«12345»