A kárenyhítési alap 24 milliárdjából enyhítik a fagykárt

2016. április 29. 07:37
Eddig 960 termelő közel 5300 hektár területen jelentett fagykárt A kárenyhítési alapban az idén 24 milliárd forint van, ebből próbálják a gazdák jogos igényeit kielégíteni - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
 

A gazdáknak 15 napjuk van arra, hogy kárigényüket bejelentsék - mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy nagyon oda kell figyelni a határidőre.
A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a tavaszi fagykárok felmérése jelenleg folyamatban van. Április 20-21-én és 25-én az ország számos megyéjében, így például Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, vagy Somogy megyében szenvedtek fagykárokat elsősorban a zöldség-gyümölcs, valamint szőlőültetvénnyel rendelkezők. 
Eddig 960 termelő közel 5300 hektár területen jelentett fagykárt, de természetesen ez a szám a folyamatos kárbejelentések miatt növekszik - tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.
A szaktárca szerint a 2012-ben megújított agrárkár-enyhítési rendszer forrásai bizonyosan elegendőek lesznek a károk uniós szabályok szerint adható maximális összegű kompenzációjához.

Forrás: Magyar Hírlap

Kapcsolódó cikkek

Ezt kell tudni a határozott idejű munkaviszonyról

2018. március 05. 08:21
A határozott időtartamú munkaviszonyban való megállapodást a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben köteles rögzíteni. Ha ez nem történik meg, akkor a munkaviszony határozatlan időre jön létre, hiába állapodtak meg szóban a felek a határozott időtartamú munkaviszonyban - írja az adózóna

Joggal való visszaélés és hátrányos megkülönböztetés a munkajogban

2017. július 27. 10:01
A Kúria Joggyakorlat-elemző csoportja véleményt tett közzé az egyenlő bánásmód követelményével, valamint a joggal való visszaéléssel kapcsolatos igények érvényesítésével összefüggésben. Az ítélkezési gyakorlatot vizsgáló anyagokból hasznos tapasztalatok szűrhetőek le a vizsgált területekkel összefüggésben, így érdemes őket szemügyre venni. Az alábbiakban a legfontosabb megállapításokat mutatjuk be: