A kormány a tejtermelőkkel van

2016. március 16. 07:55
Lassan egy éve tiltakoznak Franciaországtól Belgiumon keresztül egészen Finnországig az európai uniós gazdálkodók a tartósan alacsony európai tej átvételi árak miatt, érdemi lépéseket követelve a folyamatok megfordítása érdekében.

Örülünk, hogy az LMP közel egy évvel az események után kullogva maga is felfigyelt a tejágazat kihívásaira és nehézségeire, annak pedig még jobban örülnénk, ha tisztában lenne az eddigi kormányzati intézkedésekkel – legyen az élelmiszerfeldolgozáshoz kapcsolódó technológiafejlesztés kiemelt támogatása a Vidékfejlesztési Programban, a közösségi tejmarketingre fordított több mint 400 millió forintos többlettámogatás vagy az európai szinten kiugróan magas szintű termelői támogatási rendszer. Az európai szintű válságra európai szintű megoldások szükségesek, a 2016. március 14-i Mezőgazdasági és Halászati Tanácson is a magyar tejtermelők érdekében kíván intézkedéseket kiharcolni a Földművelésügyi Minisztérium sok más agrárkormányzattal szövetkezve. Mindemellett pedig szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat a tejtermelőket, akik demonstrációk keretében kívánják felhívni valamennyi piaci szereplő, kereskedő figyelmét a tisztességes forgalmazói magatartásra, amelyet hatóságaink révén mi magunk is mindenkivel be kívánunk tartatni.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Jön a szankció, ha nincs tápanyag-gazdálkodási terv

2017. augusztus 30. 09:36
Két év alatt 50 ezer hektár termőföldre készített el tápanyag-gazdálkodási tervet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Kötelező ugyanis ötévente talajvizsgálatot végeztetni és tápanyag-gazdálkodási tervet is készíttetni a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, illetve a Vidékfejlesztési Programban agrár-környezetgazdálkodási és ökogazdálkodási támogatást igénybe vevő termelőknek. A következő tápanyagtervet ez év szeptember 30-ig, vagy az idei főnövény lekerülését követő egy hónapon belül kell elkészíteni, hiányában a gazdálkodók szankciókra számíthatnak.

Alkalmi és idénymunka nyáron - A legfontosabb szabályok

2016. július 28. 08:10
Az egyszerűsített foglalkoztatás tipikus megjelenési időszaka a nyár, ekkor van szükség nagyobb számban mezőgazdasági és turisztikai idénymunkásokra, illetve alkalmi munkavállalókra, akikre az elkülönült szabályozás kiterjed. Az egyszerűbb és rugalmasabb szabályok érdemi könnyítést jelentenek.