A kormány a tejtermelőkkel van

2016. március 16. 07:55
Lassan egy éve tiltakoznak Franciaországtól Belgiumon keresztül egészen Finnországig az európai uniós gazdálkodók a tartósan alacsony európai tej átvételi árak miatt, érdemi lépéseket követelve a folyamatok megfordítása érdekében.

Örülünk, hogy az LMP közel egy évvel az események után kullogva maga is felfigyelt a tejágazat kihívásaira és nehézségeire, annak pedig még jobban örülnénk, ha tisztában lenne az eddigi kormányzati intézkedésekkel – legyen az élelmiszerfeldolgozáshoz kapcsolódó technológiafejlesztés kiemelt támogatása a Vidékfejlesztési Programban, a közösségi tejmarketingre fordított több mint 400 millió forintos többlettámogatás vagy az európai szinten kiugróan magas szintű termelői támogatási rendszer. Az európai szintű válságra európai szintű megoldások szükségesek, a 2016. március 14-i Mezőgazdasági és Halászati Tanácson is a magyar tejtermelők érdekében kíván intézkedéseket kiharcolni a Földművelésügyi Minisztérium sok más agrárkormányzattal szövetkezve. Mindemellett pedig szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat a tejtermelőket, akik demonstrációk keretében kívánják felhívni valamennyi piaci szereplő, kereskedő figyelmét a tisztességes forgalmazói magatartásra, amelyet hatóságaink révén mi magunk is mindenkivel be kívánunk tartatni.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Őstermelők figyelem! Fontos határidő érkezik

2016. december 05. 08:24
Elvesztik érvényességüket december végén a régi őstermelői igazolványok - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szóvivője vasárnap este az M1 csatornán.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017. március 29. 07:44
A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő mustra 2017. március 20-a és április 17-e között zajlik.