A kormány továbbra is hazudozik a termőföld- privatizáció ügyében

2015. december 07. 13:12
"167 millió forintot ajánlott egy ismeretlen nevű külföldi állampolgár egy jogilag rendezetlen, 88 hektáros termőföldért a keddi, győri földárverésen, pedig Orbán Viktor azt ígérte a 2010-es kampányban: amíg a Fidesz lesz kormányon, ilyen nem fordulhat elő.
 

Köztudott, hogy Orbán Viktor a 2010-es választásokon azt ígérte, hogy amíg a Fidesz lesz kormányon, addig külföldiek nem juthatnak magyar termőföldhöz, de ezt az ígéretét (mint sok másikat is), úgy látszik nem sikerült  betartani. A kérdés talán nem is ez, inkább az, hogy ebből ismét kinek származik további bevétele?"

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://24per7.info/a-kormany-tovabbra-is-hazudozik-a-termofold-privatizacio-ugyeben/

 

Forrás:

http://24per7.info/

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható agrár-élelmiszeripari rendszereket építünk

2021. július 06. 08:04
A fenntartható élelmezési rendszerek elérése érdekében még fontosabbá válik a nevelés és a tudatosságnövelő kampányok szerepe – mondta Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Science Days for the UNFSS 2021 rendezvényre küldött videóüzenetében.

Lázár János: Lengyelország és Szlovákia leuralta élelmiszerekkel a magyar polcokat

2021. január 11. 09:09
A magyar élelmiszeripar habár alapanyag-termelésben kiemelkedő, de kész termék nem keletkezik nagy mennyiségben - mondta Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, az egyik legnagyobb probléma, hogy Magyarország elveszítette az élelmiszeripari export lehetőségeit és inkább importál, emiatt Lengyelország és Szlovákia például ledömpingelte kész élelmszeripari termékekkel a magyar polcokat. A kormánybiztos emellett beszélt arról is, hogy mikor lesz olyan stádiumban a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., hogy nemcsak egy jó mintagazdaság lesz, de ő maga is büszke lesz rá.