A Millenárison tartják meg a kávé- és bárvilág seregszemléjét

2024. február 23. 16:08
Minden eddiginél több, mintegy ötven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 14. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris park B csarnokában.
A Millenárison tartják meg a kávé- és bárvilág seregszemléjét
Február 24-én és 25-én rendezik meg a Kávébár Bazárt a Millenárison - Fotó: CAFE&Bar / Facebook
 
Az ország legnagyobb kávéfesztiváljának látogatói a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolhatnak a kiállítók termékeiből. Idén számos újdonság szerepel a programok között a Tasting Table-kóstolóktól a KávéBár-kvízdélutánig – közölték a szervezők.
KávéBár Bazár 2024 - Kávézó Extravaganza | Kávéház Magazin - Kávé és Sztori
Kiemelték, hogy az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.
 
A KávéBár Bazár hagyományosan szakmai bajnokságoknak is helyt ad. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertese a koppenhágai World of Coffee expóra utazhat, a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny indulói pedig színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket mutatnak be.
Újdonságnak számít az exkluzív Tasting Table, ahol  a vendégek kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt 12 fős kóstolóprogramokon. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett ital spanyol, olasz és magyar verziója is.
 
Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat, miközben több kiállító is szervez saját bajnokságokat.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

2024. február 01. 16:56
Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.

Mobilalkalmazással is kérelmezhető az amerikai beutazási engedély

2023. június 29. 13:46
Az amerikai vám- és határőrség tájékoztatása szerint már mobilalkalmazáson keresztül is kérelmezhető az ESTA amerikai beutazási engedély.
 
Új mobilalkalmazást indított az amerikai Vám- és Határőrség (CBP) a vízummentességi program keretében történő beutazásra jogosult utazók számára. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az utazók okostelefonról, mobilkészülékről vagy táblagépről is kérelmezhessék az ESTA (Electronic System for Travel Authorization) engedélyt.