A munkáltatók bekeményítettek: csak ezekkel a feltételekkel emelkedhet a minimálbér

2021. szeptember 30. 12:33
A megállapodást feltételekhez kötik, a garantált bérminimum attól függően emelkedik bruttó 219 ezerről 260 ezer forintra egy vagy két lépcsőben, hogy a kormány mekkora mértékű szociális hozzájárulási adó csökkentést tervez.
A munkáltatók bekeményítettek: csak ezekkel a feltételekkel emelkedhet a minimálbér

Érdemi előrelépés nem történt a legújabb minimálbér-tárgyalásokon, de legalább megismerték a munkaadók és a szakszervezetek, hogy milyen makrogazdasági környezettel számol jövőre a kabinet – mondta VG-nek Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) újabb tárgyalási fordulóját követően.

 

Nem a minimálbér, hanem garantált bérminimum került a tárgyalások középpontjába – értékelt a lapnak Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, aki hozzátette, hogy a munkavállalói oldal egy lépcsős emelést szeretne elérni.  Ezzel szemben

a munkáltatók feltételekhez kötötték a megállapodást, továbbá közölték, hogy 5-6 százalékos szociális hozzájárulási adó csökkentést tekintenek tárgyalási alapnak.

Az egyeztetés során nem csak a munkáltatói terhek mérséklése került szóba, a Liga részéről ezúttal is felmerült javaslatként az 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörlése, amely a nettó béreket növelné.

 

www.penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Tovább lehet átcsoportosítani a SZÉP-kártya alszámláit

2021. november 11. 11:36
2021. november 8-án a kormány rendeletben hosszabbította meg azt az időszakot, amely időszak alatt SZÉP-kártyák alszámláin lévő összegeket 2022. szeptembere 30-ig alszámláktól függetlenül, szabadon lehet felhasználni.

Mi történne a gazdaságunkkal, ha eltörölnék a személyi jövedelemadót?

2021. augusztus 12. 12:15
Régi ígéret az egy számjegyű szja is, mégis csak a két számjegyű csökkentéséig jutottak