Kapcsolódó tartalmak: fizetés

Hír: Október közepén kezdődhet az agrártámogatások előlegfizetése

2016. augusztus 22. 07:58
 
Az előző évhez hasonlóan előreláthatólag idén ősszel is október közepén elindulhat az agrártámogatások előlegfizetése - jelentette be egy pénteki gazdakonferencián az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Jászfényszarun.
 

Hír: Kényszerű fizetésemelés - A teljes Pogátsa-interjú

2016. augusztus 22. 11:09
 
A minimálbér növelésével és a felnőttképzés hatékonyságának javításával lehetne a magyar gazdaság termelékenységét javítani - nyilatkozta a Figyelőnek a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, Pogátsa Zoltán.

Hír: Komoly munkaerőhiány van ma Magyarországon?

2016. augusztus 26. 08:20
 
Komoly munkaerőhiánnyal küzdenek ma Magyarországon a cégek! Hihetetlen, nem? De így van.
 

Hír: Jár-e húsvét hétfőre fizetés?

2016. szeptember 02. 08:36
 
Egy kis kereskedelmi egységben, folyamatos munkarendben, havi díjazásban dolgozom. Kérdésem arra vonatkozna, hogy fizetett ünnep esetén konkrétan ez év húsvét hétfőre jár-e fizetett ünnep, ha hétvégén dolgoztam? A bérszámfejtő arra hivatkozott, hogy mivel szombaton dolgoztam nekem szabadnap jár és nem fizetett ünnep.

Hír: Egyre több a túlóra és még csak meg sem fizetnek?

2016. szeptember 21. 08:03
 
Egyes vélemények szerint ma már nem létezik egyensúly munka és magánélet között, inkább azt kell jól eltalálni, hogy hogyan szabjuk meg a határokat és különítsük el egymástól a két területet. Míg más nézőpont szerint igenis meg kell találni egy egyensúlyt az életünk e két szelete között, amit egyes helyeken (akár földrajzilag, akár munkáltatói szempontól) jobban, másutt rosszabbul csinálnak. Az Egyesült Államokban decembertől kiterjesztik azoknak a körét, akik jogosultak lesznek túlórapénzre, ami akár több mint 4 millió munkavállalót érinthet (majdnem annyit, ahányan Magyarországon összesen dolgoznak). A magyar munkavállalók átlagosan 2-3 órával teljesítik túl a 40 órás munkahetet.

Hír: Milyen munkakörben jár a garantált bérminimum?

2017. augusztus 21. 07:22
 
A varrónői szakmunkás és OKJ eladói bizonyítványokkal takarítónőként mennyi fizetés jár?

Hír: Jobb képzettségük ellenére kevesebbet keresnek a nők

2017. október 09. 08:18
 
Képzettebbek a nők a férfiaknál, de továbbra is kevesebbet keresnek, alulreprezentáltak a politikai életben, és kevésbé valószínű, hogy vezető pozícióba kerüljenek az üzleti életben, vagy vállalkozást indítsanak – ez derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett tanulmányából.

Hír: Melyik dolgozó foglalkoztatható ünnepnapon és mennyiért?

2017. november 07. 07:50
 
A munkaszüneti napon is működő munkáltatónál foglalkoztatható-e ünnepnapon az, aki egyébként hétfőtől péntekig dolgozik és munkaköre titkárnő? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Ha van főállásom mennyit kell fizetnem az alkalmi munka után?

2017. november 15. 10:40
 
Van egy fő állásom, de mellette alkalmi munkát is vállalok. Kérdésem az lenne, hogy kb mennyi fizetendő adóra számíthatok? Bár ezután ugye elvileg nem kellene fizetnem nekem.

Hír: Legyen megfizetve, amiért megdolgozott!

2018. január 11. 10:47
 
Sokat hallunk manapság a nemek közötti fizetési különbségekről. Nos, hogy érhetjük el, hogy meg legyünk fizetve azért, amiért megdolgoztunk? Íme egy pár jó tanács Annabel Shortertől, a Scotworktől, a Profitárgyaló blogról.
«12345»