A újraszabályozott távmunka

2020. július 29. 07:17
A LIGA Szakszervezetek álláspontja, hogy be kell építeni az otthoni munkavégzés lehetőségét a Munka törvénykönyvébe – mondta 2020. július 24-én Mészáros Melinda a Kossuth rádióban.
A újraszabályozott távmunka

A mi álláspontunk már a koronavírus járvány kezdeti állapotában is az volt, hogy a távmunka szabályai mellett a Munka törvénykönyve és a kapcsolódó jogszabályok - többek között a munkavédelem és az adatvédelem - szabályainak változtatásával be kell építeni a rendszerbe a home office, azaz az otthoni munkavégzés lehetőségét. Jelenleg a szabályozás csak a távmunkára terjed ki, ami számítástechnikai eszközzel végzett munkavégzés esetén alkalmazható. Ezt a keretet szeretnénk kitágítani, magát a távmunkát minden típusú munkavégzésre kiterjeszteni,  és ezt a szabályozást kibővíteni a teljes vagy a részleges otthoni munkavégzés lehetőségével.

A munkáltatók részéről felmerült az az igény is, hogy ne csak klasszikus értelemben vett otthoni munkavégzésről beszéljük, hanem bárhonnan történő munkavégzésről, ez nehezíti egyébként a munkavédelmi szabályok megalkotását. Már korábban komoly igény mutatkozott arra, hogy próbáljuk meg jogszabályi keretek között is kezelni ezeket a munkavédelmi kérdéseket, de nyilvánvalóan egy pandémiás időszakban nem ez volt az elsődleges feladat. Akkor ésszerű döntések születtek kormányrendeleti szinten, most azonban itt az idő és lehetőség arra, hogy korrekt, mindenki által alkalmazható szabályokat alkossunk.

A munkaadói és a munkavállalói oldal is fogalmazott meg ennek kapcsán javaslatot, ebben a körben tudjuk majd a részletszabályokat egyeztetni. Fölmerült annak az igénye is, hogy a munkavállalóknak adómentesen biztosítható munkaeszközök  plafonértéket emeljük föl, igazítsuk hozzá a jelenlegi árakhoz, egészítsük ki a ma meglévő tételes költségelszámolást egy úgynevezett általányköltség összeggel. Ez tartalmazná azt a költséget, amely a lakáshasználati költségekre vonatkozik a rezsiköltségek és egyéb költségek megtérítésére, hiszen a tételes elszámolás eddig is nagy problémát okozott mind a munkavállalóknak mind a munkáltatóknak.

A pandémiás időszakban a munkáltatók egyoldalúan rendelhették el az otthoni munkavégzést, ez akkor indokolt volt. A megváltozott szabályozási környezetben azonban ez mindenképpen a felek megállapodásán a munkaszerződés kétoldalú módosítására épülne, és nyilvánvalóan teret kell engedni a kollektív megállapodásoknak is. hiszen célszerű lenne egy adott munkáltatónál a távmunka és emellett az otthoni munkavégzés keretszabályait egy kollektív szerződésben lefektetni és erre építeni az egyéni munkaszerződés módosításokkal

Amennyiben sikerül részletszabályokat megalkotni, és erre úgy tűnik, hogy van remény, hiszen augusztusban a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma már ezeket a részletszabályokat szeretné tárgyalni. Az Országos Munkavédelmi Bizottság tagjai már dolgoznak a munkavédelmi szabályok megalkotásán, reményeim szerint a héten az első javaslatokat meg is teszik. Várjuk ezt a változtatást és bízunk abban, hogy olyan kompromisszumos megoldást sikerül találni, ami elindíthatja ezt a folyamatot. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy majd a gyakorlatra építve folyamatosan kell felügyelnünk ezt a változtatást és kialakítani hozzá a szabályrendszert is.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Minisztériumi munkatárssal vetették át az Orbán Viktornak címzett szakszervezeti levelet

2019. január 09. 08:25
Levélben kérik Orbán Viktor miniszterelnöktől a szakszervezetek a munka törvénykönyve módosításának visszavonását, a sztrájktörvény módosítását, valamint tisztességes béreket és rugalmas nyugdíjrendszert követelnek. A levelet az Innovációs és Technológiai Minisztérium épületében a minisztérium egyik munkatársa vette át Kordás Lászlótól, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnökétől.

Mitől környezettudatos egy munkahely?

2020. február 07. 09:25
A háztartásokba egyre jobban begyűrűznek a fenntartható fejlődést és a fogyasztás visszaszorítását célzó intézkedések, vállalati oldalon azonban van még hova fejlődnünk. Pedig a környezettudatos munkahely, a zöld szervezeti kultúra nemcsak a környezetünk védelme miatt fontos, de versenyelőnyt is jelent. A környezettudatosságnak a környezetvédelmen túl, kiemelt szerepe van a tehetségek bevonzásában. Egy friss kutatás szerint a munkakeresők 75 százaléka szívesebben megy dolgozni egy zöld céghez, így a környezettudatos működés egyértelmű előnyhöz juttatja a vállalatokat a munkaerőért folytatott harcban. Habár hajlamosak lehetünk elfelejteni, akárcsak a humán-, úgy a természeti erőforrásaink is végesek. Mégis sokszor a végletekig kizsigereljük és feláldozzuk környezetünk és testünk erőforrásait a rövid távú profitszerzés érdekében. A környezet változásai alkalmazkodást kívánnak a vállalkozóktól és a cégektől.