Kapcsolódó tartalmak: távmunka

Hír: Százból öten részmunkaidőben

2018. február 20. 07:57
 
Nem jellemző idehaza a rugalmas foglalkoztatás, részmunkaidőben alig 200 ezren dolgoznak, de vannak erre ösztönző programok.

Hír: Itthon még nagyon nem érte utol a távmunkát és a home office-t a jog

2019. május 17. 08:22
 
A magyar munkavállalók 55 százaléka szeretne otthonról dolgozni

Hír: Távmunkavégzésnek számít-e a home office?

2019. május 27. 08:16
 
A munkáltató „home office” szabályzata alapján a munkáltató havi öt munkanap erejéig átengedi az általános munkarend szerint foglalkoztatott munkavállalók részére a munkavégzési hely kijelölésének jogát. Távmunkának számít-e az effajta munkavégzés? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Hír: Robbanhatja a koronavírus a távmunkát - a világ legnagyobb kísérlete zajlik

2020. február 26. 08:34
 
Az atipikus munkavégzési formák egyébként is terjedőben vannak. Nagyot dobhat az arányon a koronavírus járvány terjedése is. A világ legnagyobb home office kísérlete zajlik. A Távol-Keleten vaskalapos főnökök ezrei szembesülnek azzal, hogy nem csak az irodában ülő kolléga dolgozik. Érdemes már most készülni erre.

Hír: A vezetők top öt prioritása

2020. június 16. 07:30
 
Csak minden ötödik vezető mondja magáról, hogy hatékony a távolról történő vezetésben, pedig ez volt és lesz az egyik legfontosabb képesség - hangzott el az amerikai DDI vezetési tanácsadó cég és Josh Bersin beszélgetésén. Hogyan érzik magukat a vezetők a koronavírus-helyzet első hónapjai után? Melyek számukra és a munkavállalók számára a legnagyobb kihívások?

Hír: Hogyan nézzen ki a home office szabályozás?

2020. július 03. 07:43
 
Vége a korlátlan home office-nak! Július 1-től a munkaadó egyoldalúan összesen újra csak évi 44 munkanapra rendelhet el otthoni munkavégzést - hívja fel a figyelmet dr. Antalóczy Adrienn munkajogász. Mi legyen benne feltétlenül egy home office belső szabályozásban? Mi a különbség home office és távmunka között?

Hír: Ének az esőben, sallalallala

2020. július 15. 07:56
 
Avagy: énmárka és láthatóság a távmunkában.

Hír: Távmunka: fontos változásokat tervez a minisztérium

2020. július 21. 07:39
 
A koronavírus-járványban nyert tapasztalatok alapján a távmunka számos területen bevált, és egyaránt előnyös a munkaadóknak és a foglalkoztatottaknak. Mivel e megoldás segíti a munkahelyek védelmét és hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, széles körű egyeztetések kezdődtek a gazdaság szereplőivel a távmunka szabályainak módosításáról, a törvényi szintű változtatások már ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Hír: A Munka törvénykönyve szabályozhatja az otthoni munkavégzést

2020. július 24. 07:43
 
sszel sor kerülhet sor a Munka törvénykönyve módosítására, amelyben a munkavállaló is kérheti a teljes vagy részleges otthoni munkavégzést a munkáltatójától. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke szerint nem lesz egyszerű a részletszabályok kidolgozása,  a tervek szerint a jelenlegi, távmunkára vonatkozó szabályozást egészítenék ki a munka törvénykönyvében az otthoni munkavégzéssel.

Hír: A újraszabályozott távmunka

2020. július 29. 07:17
 
A LIGA Szakszervezetek álláspontja, hogy be kell építeni az otthoni munkavégzés lehetőségét a Munka törvénykönyvébe – mondta 2020. július 24-én Mészáros Melinda a Kossuth rádióban.
«12»