Adómentes lesz a pálinkafőzés

2020. november 18. 08:45
Több ponton módosulnak az adótörvények.
Adómentes lesz a pálinkafőzés

Az Országgyűlés számos fontos adóváltoztatásról döntött a kormány javaslatát érvényesítve a következő esztendőtől érvényesen. Jövőre például már az adóhatóság készíti el a vállalkozások áfabevallás-tervezetét is, a személyijövedelemadó-kedvezmény pedig 2021-től az összevont adóalapot csökkentő tétellé válik.

A pálinkafőzés adómentes lesz, azonban a dohánytermékek jövedéki adója két lépcsőben emelkedik, az uniós irányelveket követve.

Fotó: MTI

gépjárműadó már teljes egészében a központi költségvetést illeti meg, ezért az állami adóhatóságé lesz az adó beszedésének jogköre az önkormányzatok helyett.

A kisvállalati adó árbevételi korlátja és mérlegfőösszegi értékhatára 3 milliárd forintra emelkedik, miközben a kisvállalati adóalanyiság megszűnésének árbevételi határa 6 milliárd forintra nő.

A társasági adó-törvény módosításával a sportszervezetek a koronavírus-járvány elleni védekezésre is költhetik az adózók támogatását.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztató a VKF 2020. június 8-i üléséről

2020. június 11. 07:49
A 2020. június 8-án – videókonferencia keretében – megtartott Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma ülésén elhangzottakról az alábbi tájékoztatást adjuk:

Magyarország aktív szerepet vállal az ENSZ világélelmezési együttműködésében

2019. október 03. 14:55
Magyarország támogatja a FAO célkitűzéseit, ezt bizonyítja a több éves együttműködés, valamint egyebek mellett a működő projektek és az ösztöndíjprogramok is.