Adómentes lesz a pálinkafőzés

2020. november 18. 08:45
Több ponton módosulnak az adótörvények.
Adómentes lesz a pálinkafőzés

Az Országgyűlés számos fontos adóváltoztatásról döntött a kormány javaslatát érvényesítve a következő esztendőtől érvényesen. Jövőre például már az adóhatóság készíti el a vállalkozások áfabevallás-tervezetét is, a személyijövedelemadó-kedvezmény pedig 2021-től az összevont adóalapot csökkentő tétellé válik.

A pálinkafőzés adómentes lesz, azonban a dohánytermékek jövedéki adója két lépcsőben emelkedik, az uniós irányelveket követve.

Fotó: MTI

gépjárműadó már teljes egészében a központi költségvetést illeti meg, ezért az állami adóhatóságé lesz az adó beszedésének jogköre az önkormányzatok helyett.

A kisvállalati adó árbevételi korlátja és mérlegfőösszegi értékhatára 3 milliárd forintra emelkedik, miközben a kisvállalati adóalanyiság megszűnésének árbevételi határa 6 milliárd forintra nő.

A társasági adó-törvény módosításával a sportszervezetek a koronavírus-járvány elleni védekezésre is költhetik az adózók támogatását.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A magasabb bérek alapozzák meg a vásárlóerőt

2020. október 01. 09:09
2020. szeptember 29-én Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a növekedés.hu-nak elmondta: a tervek szerint októberben kezdik meg az egyeztetéseket a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán az országos minimálbérről és a garantált bérminimumról. 

A gyenge forint ezt is elintézte: hiába keresel jól, nagyot nézhetsz a boltokban

2020. november 27. 08:06
Jócskán megemelkedtek a fizetések az elmúlt egy évtizedben, ugyanakkor az infláció is emelkedik: az árak évről évre egyre magasabbak, és a forint is gyengül az euróhoz viszonyítva. Annak jártunk utána, vajon a gyengülő euró hogy befolyásolja a fizetésünk értékét és az árak emelkedését.