Adómentes lesz a pálinkafőzés

2020. november 18. 08:45
Több ponton módosulnak az adótörvények.
Adómentes lesz a pálinkafőzés

Az Országgyűlés számos fontos adóváltoztatásról döntött a kormány javaslatát érvényesítve a következő esztendőtől érvényesen. Jövőre például már az adóhatóság készíti el a vállalkozások áfabevallás-tervezetét is, a személyijövedelemadó-kedvezmény pedig 2021-től az összevont adóalapot csökkentő tétellé válik.

A pálinkafőzés adómentes lesz, azonban a dohánytermékek jövedéki adója két lépcsőben emelkedik, az uniós irányelveket követve.

Fotó: MTI

gépjárműadó már teljes egészében a központi költségvetést illeti meg, ezért az állami adóhatóságé lesz az adó beszedésének jogköre az önkormányzatok helyett.

A kisvállalati adó árbevételi korlátja és mérlegfőösszegi értékhatára 3 milliárd forintra emelkedik, miközben a kisvállalati adóalanyiság megszűnésének árbevételi határa 6 milliárd forintra nő.

A társasági adó-törvény módosításával a sportszervezetek a koronavírus-járvány elleni védekezésre is költhetik az adózók támogatását.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Élet az Erzsébet-utalványok után - új korszak a juttatások piacán

2019. január 21. 08:02
Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak azzal együtt, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény.

Miért veszélyes a béremelés?

2020. február 24. 08:19
Bármennyire is furcsán hangzik, egy friss amerikai kutatás eredménye szerint a fizetésemelés megnehezíti, hogy nyugdíjasként munkás éveinkhez hasonló színvonalon éljünk. Még akkor is, ha szorgos megtakarítók vagyunk. Ennek oka, hogy a legtöbben béremelésüket nem igazítják nyugdíjterveikhez, hanem a növekményt elköltik. A tanács: az emelés bizonyos százalékát is tegyük félre.