Adómentes marad egy cafeteria-elem, mégsincs ok az ünneplésre

2018. november 08. 07:08
A parlament előtt van a módosító, amely szerint visszatérne egy adómentesen adható juttatás. Ez azonban sovány vigasz a többi cafeteria-elem megadóztatása miatt: a javaslat szerint csak a sportrendezvényekre és kulturális rendezvényekre adott jegy lenne adómentes.

A fideszes Bánki Erik a héten benyújtott egy módosítót a parlamentnek, mely alapján egy területen mégis visszatérne az adómentesen adható béren kívüli juttatás. Eszerint sporteseményekre, valamint „kulturális szolgáltatás igénybevételére (muzeális intézmény és művészeti létesítmény kiállítására, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás igénybevételére) szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj.”

Cafeteria 2019: milyen juttatást adjak jövőre?
2019-ben a SZÉP kártyán kívül jelentéktelen juttatások maradtak, legalábbis olyan, ami minden munkavállalónak adható, nem sok.

A javaslat indoklása szerint a változtatás 2019-től lenne érvényes, és sportrendezvényekre, valamint kulturális programokra külön-külön a minimálbér összegéig lehetne adómentesen juttatni jegyeket.

A javaslatokat a gazdasági bizottság már megszavazta, a következő hetekben pedig a parlament elé kerülhet. A jelenleg ismert módosítók mellett továbbra is érvényben marad a legtöbb népszerű cafeteria-elem emelt adózása. Jövőre nem támogatható adómentesen például lakáscélú megtakarítás, munkavállalók biztosításai, vagy a diákhitel törlesztéséhez nyújtott segítség.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Varga Mihály: Idén és jövőre is négy százalék felett bővülhet a gazdaság

2018. november 22. 07:32
Folytatódik a vállalkozások közterheinek csökkentése
 

Demonstráció - november 6.

2018. november 07. 15:07
Közös demonstráción tiltakoztak a konföderációk tagszervezetei a januárban hatályba lépő törvény ellen