Adómentességet adnának a vadászoknak

2019. november 26. 08:35
Egy kereszténydemokrata politikus így csökkentené a sertéspestis után keletkezett károkat.
 

Módosító javaslatot nyújtott be a “Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgáló törvények módosításáról” című törvényjavaslathoz egy kereszténydemokrata képviselő. Vejkey Imre a vadászaton elejtett vad húsát, mint juttatást tenné adómentessé a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosításával – írja az Mfor.hu.

fotó: flickr/Philippe Rouzet

fotó: flickr/Philippe Rouzet

Az indoklás szerint a sertéspestis miatt szükségessé vált a vaddisznó állomány ritkítása, ami hatóságilag előírt kötelezettség. A képviselő szerint a vadászok a vadkárok elhárítása révén alapvetően közfeladatot látnak el. Annak érdekében, hogy a vadgazdálkodók költségeit enyhíteni lehessen, Vejkey Imre adómentessé tenné a vadászaton való részvételt, illetve az így megszerzett vadhús átadását. Nem vonatkozna ugyanakkor a mentesség az utazásra, elszállásolásra, illetve az üzemanyagra vagy vadászati eszköz biztosítására.

A módosítás visszamenőleges, vagyis a törvény hatálybalépését megelőzően keletkezett adókötelezettségekre is vonatkozna, amennyiben a parlament elfogadja a KDNP politikusának indítványát.

(Mfor.hu) / piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Koronavírus: világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

2020. május 07. 08:40
Az Egyesült Államokban élő Baranyi Lajos szerint kombinált terápiájának hatékonyságát a klinikai vizsgálatok is igazolják majd.

Több kórházat járványkórházzá alakítanak

2020. március 18. 07:46
A cél lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek felelősen viselkednek, akkor van erre esély - közölte az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén. Horváth Ildikó közölte: a Dél-pesti Centrumkórház Szent László telephelyén kívül több kórházat járványkórházzá alakítanak a koronavírus-járvány miatt