AKCIÓTERVVEL SEGÍTJÜK A TURISZTIKAI ÁGAZATOT

2022. november 17. 11:51
Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására annak érdekében, hogy a szállodák és vendéglátóhelyek a téli szezonban, a magas energiaárak mellett is nyitva tarthassanak - ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
AKCIÓTERVVEL SEGÍTJÜK A TURISZTIKAI ÁGAZATOT
Az ágazat szereplőinek nem kell megfizetniük a nettó árbevételük 4 százalékát kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között.
 
Eltöröljük a Széchenyi Pihenőkártya különböző füleit, a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható.
 
Fél évre lazítunk a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel. Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására - közölte a miniszter.
 
Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Készül a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

2023. augusztus 25. 15:26
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által kiadott katalógus célja, hogy 2023-2024-ben a vidéki, falusi szálláshelyekre irányítsa az utazók figyelmét. A szálláshelyeken túl programszolgáltatók és termelők is helyet kapnak a kiadványban.

Fél éven át tartó országjáró programsorozatot indít a Szentendrei Skanzen

2024. február 05. 15:46
Örökség - Tudás - Közösség címmel hétfőn veszi kezdetét a szentendrei Skanzen fél éven át tartó országjáró eseménysorozata, amelynek során 79 helyszínen szakmai és közösségi találkozókon várják az érdeklődőket.