Aláírták a bérmegállapodást, nő a minimálbér és a garantált bérminimum

2021. november 17. 10:10
A növekedés közös magyar siker, ezért mindenkinek részesülnie kell belőle - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a bérmegállapodás aláírásakor.
Aláírták a bérmegállapodást, nő a minimálbér és a garantált bérminimum

A dokumentum ünnepélyes aláírásakor a kormányfő kiemelte, a garantált bérminimum 260 ezer forint lesz, a minimálbér pedig 200 ezer forint. A minimálbérrel együtt a közfoglalkoztattak bére is jelentős mértékben emelkedni fog.

- Az elmúlt 12 évben összesen 172 százalékos volt a minimálbér növekedése, majdnem háromszorosára emelkedett a minimálbér. Szerintem ez a magyar szakszervezeti mozgalom legnagyobb sikere. Szerintem az, hogy mindenki dolgozhat, az a munkaadók legnagyobb sikere. Hogy közben a pénzügyek, meg az államháztartás rendben van, az meg a kormánynak a sikere. Mi is abban gondolkodunk, hogy itt mindenkinek jól kell járnia.

Minden egyes bérmegállapodásnak velejárója nemcsak a minimálbérek emelkedése, hanem a munkáltatókat terhelő adók és járulékok csökkentése is – jelezte a miniszterelnök.

Fotó: MTI

Arról is beszélt, hogy a mai bérrendszer jóval tisztességesebb, mint a 12 évvel ezelőtti, de a munkát sohasem lehet eléggé megbecsülni. A minimálbér és a garantált bérminimum emelése felfelé hajtja az átlagbéreket is, és ezért a mai hír nem egyszerűen csak a minimálbérből és a garantált bérminimumból élő emberek számára jó hír, hanem mindenki számára, aki dolgozik.

www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Utazási költségtérítés esete a 800 Ft-os benzinárral

2022. július 06. 11:07
Napi szinten olvasunk arról, hogy milyen mértékben növekednek az árak, ezen belül is az üzemanyagár. Ez utóbbi kapcsán a pénztárcánkat védi (még) az ársapka, de az nyilvánvaló, hogy a végtelenségig nem kötelezhetők profitorientált vállalatok arra, hogy beszerzési ár alatt értékesítsék terméküket, így előbb-utóbb kinyílik Pandora szelencéje és megkapjuk a nyakunkba a valódi árakat. A jelenleg sem veretes 9 – 15 Ft/ km adómentesen adható utazási költségtérítés akkor inkább lesz hergelő, mint támogató.

Megjelentek a részletek a koronavírussal kapcsolatos gazdasági csomagról

2020. március 19. 07:39
Orbán Viktor szerda délután bejelentette a legújabb koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntéseket. A miniszterelnök a kormányülés szünetében beszélt a többpontos gazdasági intézkedéscsomagról.