Áll a víz a földeken, mi lesz ebből?

2023. május 17. 21:08
Egy évvel ezelőtt esőért sóhajtozott az ország, most viszont fordult a kocka.
 
"Csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 mm fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomásunkon ez az összeg már 100 mm körüli", írja közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Áll a víz a földeken, mi lesz ebből?
100+ mm egy hét alatt Sellyén és a Bakonyban
Csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 mm fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomásunkon ez az összeg már 100 mm körüli. 
Összességében viszont elmondható, hogy a május az egyik legcsapadékosabb hónapunk a sok éves átlag alapján, országos átlagban 60 mm körüli átlagos csapadékkal. Így kijelenthető, hogy csapadékosnak valóban csapadékos egyelőre a hónap, és bőven az átlagosnál több eső fog esni, de közel sem kiugróan nagy a mennyiség. Az Éghajlati Osztályunk tájékoztatása szerint 1901 óta nézve a májusi havi átlagos csapadékösszegeket, ez a hónap még a top10 közelében sem áll egyelőre. 
A mai és a holnapi nap alapján persze a havi összegek még szépen nőhetnek, de a hétvégétől kezdődően inkább már csak helyenként/lokálisan tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

2023. október 18. 16:38
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével – írta az MTI.
 
A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.

Sztrájk ma a kecskeméti Mercedes-gyárban

2024. március 13. 17:46
Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak délután a Vasas Szakszervezeti Szövetség tagjai. A Mercedesnél működő szakszervezet október óta nem tudott megállapodni a munkáltatóval a 2024-es bérről.