Átadta az első öntözési mintaprojektet az Agrárminisztérium

2020. május 19. 07:58
Az öntözési közösségek megalakulását is támogatja az Agrárminisztérium, amely további támogatási lehetőségeket is magában foglal. A kezdeti erőfeszítések és szándékok beérni látszanak, aminek köszönhetően további 600 hektár vonható be az öntözésbe.
Átadta az első öntözési mintaprojektet az Agrárminisztérium

Kapcsolódó cikkek

Fontos az agráriumban dolgozók társadalmi elismertségének növelése

2019. november 29. 08:17
Az agráriumban és abból élőknek elemi érdeke, hogy az ágazat visszakapja, visszaszerezze társadalmi elfogadottságát, gazdasági súlyát. Ehhez az Agrárminisztérium szak- és támogatáspolitikája mellett a mezőgazdaságban a generációváltás, az új technológiák bevezetése és alkalmazása, a hatékonyságnövelés, továbbá a szaktárca, a kamara, valamint az érdekképviseleti szervek együttműködése is szükséges – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége VII. kongresszusán.

Rangos elismerést kaptak október 23-a alkalmából

2019. október 24. 08:09
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából 74-en vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium díjátadó ünnepségén. Az eseményen Nagy István agrárminiszter a forradalmi hősöket méltatva úgy fogalmazott, az országnak ma is nagy szüksége van példaképekre, köztük azokra a szakemberekre, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium sikereiért.