Kapcsolódó tartalmak: öntözés

Hír: Hatalmas források az öntözésfejlesztésre

2016. február 29. 08:11
 
A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program brüsszeli tárgyalásain elérte, hogy ehhez a Vidékfejlesztési Programban a korábbi összeg többszöröse, mintegy 54 milliárd forint álljon rendelkezésre. Az öntözésfejlesztés uniós támogatását azonban az uniós jogszabályok rendkívül szigorú feltételekhez kötik. Az öntözött területek növelésére 49 milliárd forintot ír ki hamarosan a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Hír: Az agrárkamara sürgős megoldást szorgalmaz az öntözés problémáira

2016. április 19. 07:52
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) tárcaközi egyeztetést kezdeményezett az öntözés problémáinak hatékony és gyors megoldása érdekében a Földművelésügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség között, bevonva a Nemzetgazdasági Minisztériumot is - mondta el a NAK alelnöke, Hubai Imre Szigetszentmiklóson, sajtótájékoztatón. 

Hír: Módosul az öntözésfejlesztési pályázat

2016. július 11. 11:56
 
Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött a Miniszterelnökség a Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat módosításáról.

Hír: Elindult az új öntözésfejlesztési pályázat

2016. augusztus 02. 08:15
 
Mától lehet – augusztus 1-től - jelentkezni a módosult Vidékfejlesztési Programban amezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázatra – közölte a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Hír: Az áfa csökkentését sürgetik a termesztők

2017. március 09. 08:38
 
Hatalmas károkat okoz, hogy csupán az ültetvények egynegyedét öntözik 

Hír: M1: tartós vízhiányos időszak kihirdetését kérte a NAK

2017. június 29. 07:40
 
Egy-egy aszályos év csak a kukoricatermelést tekintve 100 milliárd forint kárt tud okozni, a helyzet megoldása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) június 1-től visszavonásig tartós vízhiányos időszak kihirdetését kérte Pintér Sándor belügyminisztertől – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke június 28-án az M1 televízióban.

Hír: Minőség- és méretgondok az idei gyümölcstermésnél

2017. július 24. 07:58
 
A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak – írta a pénteki Világgazdaság. Ám minőségbeli és méretbeli problémák akadtak. Például pró kajszikat hozott az öntözés hiánya.

Hír: Egyre kevesebbet öntöznek a magyar gazdák

2017. október 10. 11:58
 
Jelenleg Magyarországon 100-130 ezer hektárt tesz ki az öntözött területek nagysága, ez korábban háromszor nagyobb volt. A szélsőséges időjárás miatt legalább évi 50 ezer hektárral kellene emelkednie a ténylegesen öntözött mezőgazdasági területnek. A magyar gazdák többsége azonban nem fejleszti öntözését, szerintük ugyanis anélkül is növekszik a magyar mezőgazdaság.

Hír: A gazdák öntözésfejlesztési igényeit méri fel az agrárkamara

2017. november 21. 08:31
 
A Belügyminisztérium öntözési lehetőséget tud teremteni számos településen – mondta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az integráció a fennmaradás kulcsa.

Hír: Kiaknázatlan a mezőgazdaság

2017. december 11. 08:32
 
A magyar mezőgazdaságban hatalmas kihasználatlan potenciál rejlik - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Fábiánsebestyénen.
«123»