Átadták a 8-as főút déli elkerülő szakaszát Veszprémben

2022. december 21. 12:53
Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt kedden. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés.
Az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese, Nyul Zoltán közölte:a balatonfüredi és a litéri csomópontok között több ütemben épült meg a 7,5 kilométeres útszakasz, 25,3 milliárd forintból. A 8-as főutat a 82-essel összekötő 1,1 kilométeres szakasz csaknem 3 milliárd forintba került.
Átadták a 8-as főút déli elkerülő szakaszát Veszprémben
Nyul Zoltán elmondta, hogy a 8-as főutat a 82-es úttal összekötő új szakasz, a 8229-es út két körforgalmi csomópontot tartalmaz, az útszakaszon a közvilágítást, víz- és gázszolgáltatást érintő beruházás is történt.
 
Porga Gyula, Veszprém polgármestere fontosnak nevezte, hogy az Európa Kulturális Fővárosa évadra készülve nem csupán Veszprém, hanem az egész régió, sőt az egész ország számára jelentős beruházást valósítottak meg.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Szombaton átadják az M83-as utat Győr és Pápa között

2023. október 12. 16:00
A M83-as gyorsforgalmi út, amely 36 kilométer hosszúságú és kétszer kétsávos, hamarosan az autósok rendelkezésére áll.
 
A 113 milliárd forintból megépülő útnak köszönhetően a Győr és Pápa közötti utazás ideje 20 perccel rövidebb lesz. 

Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

2023. március 08. 13:19
Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.
 
Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere kedden, a kivitelezési szerződés aláírásakor elmondta: az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.