Átadták a 8-as főút déli elkerülő szakaszát Veszprémben

2022. december 21. 12:53
Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt kedden. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés.
Az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese, Nyul Zoltán közölte:a balatonfüredi és a litéri csomópontok között több ütemben épült meg a 7,5 kilométeres útszakasz, 25,3 milliárd forintból. A 8-as főutat a 82-essel összekötő 1,1 kilométeres szakasz csaknem 3 milliárd forintba került.
Átadták a 8-as főút déli elkerülő szakaszát Veszprémben
Nyul Zoltán elmondta, hogy a 8-as főutat a 82-es úttal összekötő új szakasz, a 8229-es út két körforgalmi csomópontot tartalmaz, az útszakaszon a közvilágítást, víz- és gázszolgáltatást érintő beruházás is történt.
 
Porga Gyula, Veszprém polgármestere fontosnak nevezte, hogy az Európa Kulturális Fővárosa évadra készülve nem csupán Veszprém, hanem az egész régió, sőt az egész ország számára jelentős beruházást valósítottak meg.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ

2023. július 12. 14:56
Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékszórás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.
 

Tihany és Tapolca már triplázott, augusztusra is forró a foglalási kedv a Balatonnál

2023. július 27. 14:29
A főszezonban eddig több mint 700 ezer vendége volt a Balatonnak, június 1. és július közepe között 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyek, ami 2019-es év forgalmának 98,6%-a. A júliusi forgalom már most több mint 3%-kal a „bezzegév" felett alakult, és az augusztusi foglalások is ígéretesek.