Az agrártechnológia megváltoztatja a szakképzést is

2019. szeptember 09. 08:31
Az új ismereteket elsajátítani képes diákokra, a modern technológiára jó válaszokat adó mezőgazdasági szakképzésre van szükség – mondta el Farkas Sándor államtitkár pénteken Bábolnán.
Olyan szakképzési rendszert kell kialakítani, amelyből a diákok kikerülve az alapkompetenciákon túl rendelkeznek azokkal a képességekkel is, amelyek révén új ismereteket tudnak elsajátítani

– jelentette ki Farkas Sándor pénteken Bábolnán. Az Agrárminisztérium miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára erről a Bábolnai Gazdanapok keretében megrendezett Szakiskolai Napon beszélt. A rendezvényen több száz diák vett részt. Az államtitkár kifejtette: az elsöprő erejű technológiai fejlődés, a negyedik ipari forradalom a mezőgazdaságot kiemelten érinti, a jelenség pedig nem csupán az agrártermelés gyakorlatát változtatja meg, hanem a szakiskolai képzésnek is válaszolnia kell rá.

Az Agrárminisztériumnak, mint a második legnagyobb oktatási intézmény-fenntartónak óriási felelőssége van, hiszen

 
 

 

a tárca által fenntartott szakiskolákban tanul a szakirányra jelentkező diákok mintegy hetven százaléka, és közel 7300 elsőéves kezdte meg mezőgazdasági irányú tanulmányait idén

– jelentette ki Farkas Sándor.

A Bábolnai Gazdanapok keretében 14 mezőgazdasági szakiskola mintegy ezer diákja ismerkedhet meg játékos feladatok keretében a modern agrártechnológiával és a gépek kipróbálására is lehetőség van.

A Szakiskolai Napról készült további képek elérhetők a fotógalériánkban, ide kattintva.

 

Kapcsolódó cikkek

A mezőgazdasági gépgyártás és a mezőgéppiac jelentős gazdasági erő

2020. január 15. 08:43
Az Agrárminisztérium pályázati úton támogatja, valamint lízing és beruházási hitel kamattámogatási konstrukcióval is segíti a mezőgazdasági gépesítettség fejlődését – hangzott el Feldman Zsolt köszöntőjében a Mezőgazdasági gépgyártás- és forgalmazás tematikus napon.

Elkezdődött az állami földek árverése

2015. november 17. 10:01
Az ATV Start vendége Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese