Az agrártechnológia megváltoztatja a szakképzést is

2019. szeptember 09. 08:31
Az új ismereteket elsajátítani képes diákokra, a modern technológiára jó válaszokat adó mezőgazdasági szakképzésre van szükség – mondta el Farkas Sándor államtitkár pénteken Bábolnán.
Olyan szakképzési rendszert kell kialakítani, amelyből a diákok kikerülve az alapkompetenciákon túl rendelkeznek azokkal a képességekkel is, amelyek révén új ismereteket tudnak elsajátítani

– jelentette ki Farkas Sándor pénteken Bábolnán. Az Agrárminisztérium miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára erről a Bábolnai Gazdanapok keretében megrendezett Szakiskolai Napon beszélt. A rendezvényen több száz diák vett részt. Az államtitkár kifejtette: az elsöprő erejű technológiai fejlődés, a negyedik ipari forradalom a mezőgazdaságot kiemelten érinti, a jelenség pedig nem csupán az agrártermelés gyakorlatát változtatja meg, hanem a szakiskolai képzésnek is válaszolnia kell rá.

Az Agrárminisztériumnak, mint a második legnagyobb oktatási intézmény-fenntartónak óriási felelőssége van, hiszen

 
 

 

a tárca által fenntartott szakiskolákban tanul a szakirányra jelentkező diákok mintegy hetven százaléka, és közel 7300 elsőéves kezdte meg mezőgazdasági irányú tanulmányait idén

– jelentette ki Farkas Sándor.

A Bábolnai Gazdanapok keretében 14 mezőgazdasági szakiskola mintegy ezer diákja ismerkedhet meg játékos feladatok keretében a modern agrártechnológiával és a gépek kipróbálására is lehetőség van.

A Szakiskolai Napról készült további képek elérhetők a fotógalériánkban, ide kattintva.

 

Kapcsolódó cikkek

A magyar mezőgazdaságnak fiatal gazdákra és tudatos fogyasztókra van szüksége

2019. július 22. 07:39
Fotókiállítással, valamint életmód és agrártotóval mutatkozott be a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA Vesd bele magad! Újratöltve programja a székesfehérvári Auchanban július 19-én. Az eseményen köszöntőt mondott Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, aki a programot követően Abán kis kertészekkel és fiatal gazdákkal is találkozott.

2019 az építkezés éve a magyar agráriumban

2019. január 15. 07:31
A kormányzati beruházások és támogatások révén 2019 az építkezés éve lesz az agráriumban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén, Győrben.