Kapcsolódó tartalmak: szakképzés

Hír: Ki gondolta volna? - Ezzel a szakmával könnyű elhelyezkedni

2016. május 30. 11:52
 
A mezőgazdasággal kapcsolatos szakok hallgatónak száma növekszik leginkább Nagy Britannia egyetemein. Jelenleg 19 ezer diák tanul mezőgazdasági tárgyakat, 4,6 százalékkal többen, mint egy évvel ezelőtt.

Hír: A szakképzés presztízsén kellene javítani

2016. augusztus 26. 08:09
 
Szükség van a pályaorientációs rendszer továbbfejlesztésére, és a szakképzési rendszer presztízsét is növelni kell ahhoz, hogy tovább javuljon a magyar munkaerő-piaci helyzet - mondta Regős Gábor, a Századvég tudományos munkatársa, az intézet kutatásai alapján. Számításaik szerint mintegy 800 ezer ember tekinthető munkaerő-tartaléknak az országban, akiknek azonban általában alacsony a képzettsége.

Hír: Piacfelméréssel segíti a NAK az agrár- és élelmiszeripari szakképzést

2016. október 06. 07:54
 
Komplex munkaerőpiaci kutatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködve, hogy így segítse a piacorientált, az agrár- és az élelmiszeripari piaci szereplők igényeinek megfelelő szakképzést - közölte a köztestület az MTI-vel. 

Hír: Javaslatcsomag készült az agrár-szakképzés fellendítésére

2016. október 28. 12:22
 
Szakképzett és elkötelezett munkaerő nélkül a mezőgazdaság hatékony működése komoly veszélybe kerül. Erre hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, amely 11 pontos képzési- és karrierprogramot állított össze.

Hír: Az oktatásnak az agrár- és élelmiszergazdaság piaci igényeihez kell igazodnia

2017. február 07. 07:58
 
A hazai szakképzés és felsőoktatás szétaprózódott

Hír: Márciusban agrárszakképzésekre lehet pályázni

2017. február 07. 08:26
 
Agrárszakképzésekre lehet pályázni márciusban. A Miniszterelnökség 6,2 milliárd forintot szán erre. Ebből a felnőttképzés mellett a fiatal gazdák tanfolyamaira is jut.

Hír: Veszélyben az agrárszakemberek utánpótlása

2017. február 07. 08:41
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felsőoktatási kerekasztal megbeszélést szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a főbb piaci szereplők részvételével. A találkozó azért is volt sürgető, mert az agrár-felsőoktatásban tapasztalható képzési problémák az ágazat versenyképességét veszélyeztetik. A találkozó legfőbb üzenete, hogy az oktatásnak a piaci igényekhez igazodva kell működnie, a kereslet és a kínálat hatékony összeegyeztetésével.

Hír: Férfi és női foglalkozások

2017. április 11. 07:59
 
2017. április 7-én a Budapest Intézet nyilvános műhelybeszélgetésre hívott egyesületeket, szakszervezeteket, szakértőket, hogy „a középfokú szakképzés a nők munkaerőpiaci kilátásaira adott hatásának” kérdésköréről cseréljen eszmét.

Hír: Milyen munkakörben jár a garantált bérminimum?

2017. augusztus 21. 07:22
 
A varrónői szakmunkás és OKJ eladói bizonyítványokkal takarítónőként mennyi fizetés jár?

Hír: Vonzóvá kell tenni az agrárszakképzést

2017. október 13. 08:07
 
Nagyon kevés középiskolás választja az agrár-élelmiszergazdasághoz kötődő szakképzéseket, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célja az agrárszakmák presztízsének javítása.
«1234»