Kapcsolódó tartalmak: technológia

Hír: Az agráripar megfelel az iparfejlesztés stratégiai célkitűzéseinek

2016. április 08. 08:06
 
A magyar agráripar minden szempontból megfelel az iparfejlesztés stratégiai célkitűzéseinek, így például tevékenységéhez rendelkezésre áll a magyar alapanyag, megvan a fejlődéshez szükséges technikai, technológiai ismeret, szaktudás - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Hír: Új piacunk lehet Grúzia

2016. május 09. 09:08
 
Jó lehetőségeket kínál Grúzia a magyar mezőgazdaság számára, főként a technológiaexport és a harmadik piacokon megjelenés szempontjából. A magyar Eximbank 68 millió dolláros - mintegy 20 milliárd forintos - hitelkeretet biztosít Grúzia számára a magyar beruházások megvalósításához - mondta az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos telefonon Tbilisziből.

Hír: Magyar technológia és vetőmag iránt érdeklődik Azerbajdzsán

2016. május 26. 08:47
 
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatalos látogatáson fogadta Heydar Asadov azeri partnerminisztert.

Hír: Hogyan használhatók az új technológiák a mezőgazdaságban?

2016. június 27. 09:09
 
A becslések szerint a Föld népessége 2050-re elérheti a 9,7 milliárd főt, így további mintegy 2,4 milliárd ember számára kell majd élelmiszert termelni. Ez a mezőgazdasági ágazatban is nagy kihívást jelent, amelyet a klímaváltozás káros hatásai is nehezítenek. Júniusban az EP állásfoglalást fogadott el arról, hogy segíthetik az új technológiák a fenntartható mezőgazdasági termelést. Anthea McIntyre (konzervatív-reformer, brit) élőben válaszolt a témában feltett kérdésekre Facebook-oldalunkon.

Hír: Lebomló műanyagok: egekbe szökik a kukorica ára?

2017. február 06. 08:17
 
A kukorica iránti kereslet további növekedését, és így akár a terményárak emelkedését is okozhatja a biológiailag lebomló műanyagok elterjedése. Rohamosan fejlődő technológiáról van szó, amely a mezőgazdasági gépek gyártását is forradalmasíthatja.

Hír: Erdészeti géptámogatás igényelhető

2017. május 10. 08:20
 
2017. június 1-től lehet pályázni az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” elnevezésű (VP5-8.6.1-17 azonosító jelű) felhívásra.

Hír: A precíziós gazdálkodás helyesen alkalmazva megtérülő beruházás

2018. február 27. 07:50
 
Megoldások a precíziós gazdálkodást már alkalmazó és a precíziós technológiák bevezetése előtt álló gazdálkodóknak.

Hír: Lendületet kaphatnak az új élelmiszertechnológiai megoldások

2018. április 04. 19:23
 
Magyarország fogja össze az agrár- és élelmiszertechnológiai innováció meghatározó nemzetközi szereplőit annak érdekében, hogy új projektek induljanak a régióban

Hír: Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

2018. április 16. 10:21
 
Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon. 

Hír: A technológia sosem fogja kiváltani az embert az agráriumban

2018. július 31. 08:18
 
A mezőgazdaság modernizációjának hatása a vidékre címmel tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetést a XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében. Az esemény résztvevői szerint a mezőgazdaság és az élelmiszeripar technológiai fejlődése folyamatosan zajlik, azonban a gazdák és a szakemberek szerepét ez soha sem váltja ki.
«12»