Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló

2022. november 22. 16:12
Ez év október 26-áig már 308 ezer vendég töltött el összesen egymillió vendégéjszakát Hajdúszoboszlón, ahol a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő is nyitva marad télen, változatlan kínálat mellett.
 
Hajdúszoboszlón két nehéz évet követően sikeres lesz a 2022-es év, ezt támasztja alá az eddigi jelentős vendégforgalom is. Míg 2021-ben 253 ezer vendég által 842 ezer vendégéjszaka realizálódott a fürdővárosban, ez év október 26-áig már 308 ezren töltöttek el egymillió vendégéjszakát a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint.
Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló
A fürdőváros továbbra is a belföldi turisták körében a legnépszerűbb: a szálláshelyek forgalmának 60 százalékát 2022 első tíz hónapjában is a hazai vendégek adták, mindemellett visszatértek a külföldi vendégek is a korábbi években is meghatározó vendégforgalmat biztosító küldőországokból.
 
A legtöbb külföldi turista ebben az évben Lengyelországból érkezett Hajdúszoboszlóra, ez idáig 40 ezren 148 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban, háromszor annyit, mint 2021-ben. Továbbá szép számmal érkeztek az üdülőhelyre Romániából, Szlovákiából és Németországból.
 
Hajdúszoboszló 2022. október 26-án ünnepelte az idei egymilliomodik vendégéjszakát. Ebből az alkalomból egy szerencsés vendég hajdúszoboszlói wellness üdülési utalványt vehetett át az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületében tartott eseményen. A főnyereményt a Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló vendége, a Budapestről érkezett Bakos Imre kapta, további 10 vendég pedig ajándékcsomagokat vehetett át.
 
Az ünnepélyes alkalom szolgáltatói összefogással valósult meg. Az eseményen Czeglédi Gyula, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója számolt be a fürdőkomplexum rendkívül sikeres nyári szezonjáról, és arról biztosította a résztvevőket, hogy a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő változatlan kínálattal és nyitvatartással várja vendégeit a téli időszakban is. A korszerű fűtési technológiának köszönhetően – amely a termálvíz hőenergiájára és a gázmotoros erőmű villamosenergia-termelésére alapul – biztosított a zavartalan működés.
 
Forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Átadták az M3-as metró Lehel és a Nagyvárad téri állomásait

2023. május 22. 14:55
Átadták ma délelőtt a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, amelyek kora délután kapcsolódnak be az utasforgalomba. Ezzel befejeződött a metróvonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója.
 
Az utolsóként felújított állomások átadásán, a 3-as metróvonal rekonstrukciójának záróeseményén, a Nagyvárad téri állomáson Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta: a beruházás nemcsak Budapestnek és Magyarországnak, hanem az Európai Unió (EU) számára is fontos. A felújítással a kormány, a főváros és az EU együttműködése kézzelfoghatóan is testet öltött, jelentette ki, hozzáfűzve: bízik abban, hogy a jövőben, az uniós források megérkezésével, több ilyen együttműködésnek adhatnak majd teret.

Súlyos a helyzet a Balatonnál: azonnal cselekedni kellett, rengeteg pénzt pumpálnak a régióba

2023. július 20. 12:54
A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is két fejlesztési forrásigényt nyújtott be a térségi fejlesztések finanszírozására a 2023. évre, ebből 500 millió forintot jelentett az a klímaadaptációs forrás, amit az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár felé adott be. Az illetékes minisztérium június elején jelezte a tanács felé, hogy a kért fél milliárdos klímaadaptációs fejlesztési forrást biztosítja az idei évre. A HelloVidék a felhasználási célterületekről és a jóváhagyott támogatási területekről, a fejlesztési források felhasználásáról gyűjtött információkat a Balaton Fejlesztési Tanácstól, amely júniusi ülésén tárgyalta a kérdést.