Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló

2022. november 22. 16:12
Ez év október 26-áig már 308 ezer vendég töltött el összesen egymillió vendégéjszakát Hajdúszoboszlón, ahol a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő is nyitva marad télen, változatlan kínálat mellett.
 
Hajdúszoboszlón két nehéz évet követően sikeres lesz a 2022-es év, ezt támasztja alá az eddigi jelentős vendégforgalom is. Míg 2021-ben 253 ezer vendég által 842 ezer vendégéjszaka realizálódott a fürdővárosban, ez év október 26-áig már 308 ezren töltöttek el egymillió vendégéjszakát a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint.
Az egymilliomodik vendégéjszakát ünnepelte Hajdúszoboszló
A fürdőváros továbbra is a belföldi turisták körében a legnépszerűbb: a szálláshelyek forgalmának 60 százalékát 2022 első tíz hónapjában is a hazai vendégek adták, mindemellett visszatértek a külföldi vendégek is a korábbi években is meghatározó vendégforgalmat biztosító küldőországokból.
 
A legtöbb külföldi turista ebben az évben Lengyelországból érkezett Hajdúszoboszlóra, ez idáig 40 ezren 148 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban, háromszor annyit, mint 2021-ben. Továbbá szép számmal érkeztek az üdülőhelyre Romániából, Szlovákiából és Németországból.
 
Hajdúszoboszló 2022. október 26-án ünnepelte az idei egymilliomodik vendégéjszakát. Ebből az alkalomból egy szerencsés vendég hajdúszoboszlói wellness üdülési utalványt vehetett át az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületében tartott eseményen. A főnyereményt a Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló vendége, a Budapestről érkezett Bakos Imre kapta, további 10 vendég pedig ajándékcsomagokat vehetett át.
 
Az ünnepélyes alkalom szolgáltatói összefogással valósult meg. Az eseményen Czeglédi Gyula, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója számolt be a fürdőkomplexum rendkívül sikeres nyári szezonjáról, és arról biztosította a résztvevőket, hogy a gyógyfürdő és az Aqua-Palace élményfürdő változatlan kínálattal és nyitvatartással várja vendégeit a téli időszakban is. A korszerű fűtési technológiának köszönhetően – amely a termálvíz hőenergiájára és a gázmotoros erőmű villamosenergia-termelésére alapul – biztosított a zavartalan működés.
 
Forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyváró programok hazánk csodálatos kastélyaiban

2022. december 02. 11:34
Adventi rendezvényeknek ad otthont több úrilak 2022 decemberében.
Az ünnepi, meghitt programoknak kivételes helyszínt biztosítanak a kastélyok, melyek többsége – az elmúlt időszakban – megújult és ismét régi pompájában tündököl.
 
Különleges koncertek, rendhagyó tárlatvezetések, családi programok – hogy csak néhányat említsünk az adventi rendezvények közül. De érkezik a Mikulás is, sőt, mézeskalács, vagy épp forralt bor illata is körbelengi a régmúlt időket idéző épületek.
 

Új zenélő út épült, egy népdalt játszik az autósoknak – videó

2022. november 30. 10:14
Hétfőn átadták Magyarország második zenélő útját a Szerencsig négysávossá váló 37-es főút fejlesztésének részeként.
A Gesztely és Szerencs között épülő 18,9 kilométernyi új gyorsforgalmi út a Kaposvárra vezető 67-es úthoz hasonlóan szintén zenél. A Magyar Építők által készített videón az is kiderül, hogy milyen dallamot játszik az 513 méteres szakasz, amennyiben pontosan 80 kilométer/órás sebességgel haladunk Szerencs felé a 37-es úton.