Az erdők minőségi megújítása is fontos része az Országfásítási Programnak

2019. november 06. 14:00
Az erdők mennyiségi növelése mellett minőségi megújításuk is fontos része a hétfőn indított Országfásítási programnak - közölte Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Az éghajlatváltozás következtében feltétlenül növelni kell az erdősítési programokat új, a megváltozott viszonyokhoz alkalmazkodó fafajták telepítésével is. Elmondta: az Agrárminisztérium államtitkárai a következő napokban 86 településre látogatnak el annak érdekében, hogy kezdődjön el a fásítási folyamat.

Nagy István emlékeztetett, a Vidékfejlesztési Program módosításában az erdőtelepítési támogatásokat 80-130 százalékkal növelték meg, amely kifejezetten a magán földtulajdonosoknak jelentett nagy előnyt, mivel megduplázták a számukra egy hektár erdő telepítéséhez adható támogatásokat.A megkezdett fásítási programok a következő években az erdőterület 25 ezer hektáros növekedését eredményezheti - helyezte kilátásba Nagy István.

(MTI) / kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Emberre veszélyes növényt találtak Heves megyében

2022. június 09. 13:46
A bőrre kerülve fényérzékennyé teszik azt, és hólyagokat, nehezen gyógyuló sebeket is okozhatnak.

Tűzgyújtási tilalom öt alföldi megyében

2019. június 17. 08:59
Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Így 2019. június 14-től öt megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom.