Az Európai Bizottság is vizsgálja a magyar túlóratörvényt

2019. február 06. 08:44
Már a Magyar Szakszervezeti Szövetség beadványa előtt vizsgálta az Európai Bizottság a munka törvénykönyve decemberben elfogadott módosítását – írja a hvg.hu.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség néhány napja közölte: az Európai Bizottsághoz fordul, mert álláspontjuk szerint a törvény sértheti a munkaidő-szervezés egyes pontjairól szóló (ismertebb nevén: munkaidő) irányelvet.

hvg.hu megkérdezte a beadvánnyal kapcsolatban az Európai Bizottságot, a testület munkatársa Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnökének múlt heti, Magyarországgal foglalkozó vitájában elmondottakat idézte, amely szerint a testület vizsgálja, hogy az új magyar törvény megfelel-e az uniós jogszabályoknak, különösen a munkaidő-irányelvnek. Ennek keretében levelet küldtek a magyar hatóságoknak, hogy további információkat kérjenek. A következő lépésekről ennek fényében fog majd dönteni a testület – fogalmazott a holland politikus.

adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

2022. évi munkaszüneti napok, áthelyezett munkanapok – így tervezzen!

2021. december 02. 14:01
Jövőre két munkanap áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége 2022-ben március 15-re esik majd, összesen öt hosszú hétvégével és három négynapos hétvégi pihenővel lehet tervezni jövőre – írja az RSM Blog.

Dehogy akarunk visszamenni a munkahelyeinkre!

2021. április 19. 09:33
Van itt egy konok félreértés, amelyet szerencsésebbnek tartunk már most tisztázni.