Kapcsolódó tartalmak: rabszolgatörvény

Hír: „Megkéri a munkatársait, hogy többet dolgozzanak” - interjú Kósa Lajossal

2018. november 28. 07:57
 
A fideszes politikust a „rabszolgatörvénynek” nevezett javaslatáról, konteóról, Gruevszkiről, CEU-ról, BMW motorkerékpárokról kérdeztük.

Hír: Nagy tüntetés lesz a "rabszolgatörvény" miatt

2018. november 28. 07:59
 
Demonstrációt hirdetett a Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ra – nyilatkozta a szervezet elnöke az ATV Híradójának.

Hír: "Rabszolgatörvény": megszólalt a munkaadói oldal is

2018. november 28. 08:00
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkaadói oldala elfogadja a 3 éves munkaidőkeret és a 400 óra túlmunka bevezetését, de azt javasolja a kormánynak, hogy a munka törvénykönyvének módosításakor ezek csak lehetőségként kerüljenek be a törvénybe, ne általános szabályként - fejtette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a VKF monitoring bizottságának keddi ülése után az MTI-nek.

Hír: Demonstráció a rabszolgatörvény ellen!

2018. december 06. 10:15
 
Az Mt. módosításával kapcsolatos tárgyalások nem hoztak eredményt, így a MÉDOSZ a LIGA Szakszervezetekkel együtt csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség által szervezett december 8-i demonstrációhoz.

Hír: Rabszolgatörvény: a német cégek ezt nem kérték

2018. december 07. 08:29
 
Ebben a formában biztosan nem kérték a német cégek a túlóráztatásra vonatkozó szabályok módosítását, nem is érdekük, hogy rabszolgákként tartsák a dolgozókat – közölte a Népszavával a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

Hír: Korai volt az öröm: kollektív szerződés nélkül is jöhet a 400 órás túlmunka

2018. december 07. 08:50
 
Korai volt az öröm a "rabszolgatörvény" javaslat végleges szabályozását illetően: a Hende Csaba vezette parlamenti szuperbizottság tegnap este benyújtott egy összegző módosítót a Kósa-Szatmáry javaslathoz: eszerint évi 300 óráig veszik csak figyelembe a kollektív szerződést, a további száz túrórát a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján lehet elrendelni.

Hír: Tüntetni fognak a túlóratörvény ellen: a rendőrség lezárta a Kossuth teret

2018. december 10. 09:09
 
Szombaton szakszervezetek tüntetnek Budapesten. A demonstráció 10 órakor kezdődik a Jászai Mari téren, innen a résztvevők a tervek szerint átvonultak volna a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek. Hogy a pontos program mi lesz, azt nem tudni, ugyanis

Hír: Balhézni akart az MSZP alelnöke

2018. december 10. 09:10
 
Botrányba fulladt a szakszervezeti köntösbe bújtatott ellenzéki tüntetés szombaton
 

Hír: A parlament lépcsőjéig jutottak a tüntetők, ott fulladt ki ellenállásuk

2018. december 10. 09:12
 
250-ről 400 órára nőhet a ledolgozandó túlórák száma, ha szerdán elfogadja a parlament a törvénytervezetet. Több ellenzéki párt és szakszervezet is tüntetést szervezett szombatra. Az esemény a Kossuth téren ért volna véget, ám azt közben a rendőrség lezárta. Ez a döntés provokálhatta ki, hogy a demonstráció végén több százan betörtek a térre. Ezzel a "sikerrel" be is érték szombatra.

Hír: Balhé az Országházban: így próbálja akadályozni az ellenzék a munkaidőkeret növelését

2018. december 11. 07:25
 
Obstrukcióval próbálta megakadályozni az ellenzék, hogy szerdán szavazzon a ház a "rabszolgatörvény" néven elhíresült törvénymódosításról.
«12345»