„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

2021. október 21. 13:20
Parragh László
„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

A kormány annyi pénzt önt a gazdaságra a következő hónapokban, hogy az az extrém energiaárakkal együtt ahhoz vezethet, hogy akár tartósan beragadhat az infláció az 5-6 százalékos sávba – számolt Parragh László.

Ezt a mesét már ismerjük, folyamatosan azt halljuk, hogy most rossz az infláció, de három hónap múlva jobb lesz. Nem lesz jobb

– mondta Parragh László a Portfolio Budapest Economic Forum nevű konferenciáján. A nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, a 25 éven alattiak szja-mentessége és a családosok adóvisszatérítése mind-mind növelni fogja az inflációt, de az ellátási láncok akadozása és az extrém magas energiaárak is ebbe az irányba mutatnak.

A piac magasabb inflációt áraz be, mint amit a KSH jelez – figyelmeztetett Parragh, aki szerint az sem kizárt, hogy tartósan beragadunk az 5-6 százalék közötti inflációs sávba. „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését” – tette hozzá.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke visszatért arra az ötletére is, amely szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltást, vagy legalábbis ösztönözni az embereket arra, hogy kérjék az oltást. Mint mondta, jó példa a bankszektorból az, hogy extra szabadnapot adnak annak, aki beoltatja magát.

 

Forrás: HVG / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Miért hazudnak a magyarok a munkahelyükről?

2019. december 06. 08:21
Kínos, szégyen, bonyolult…

Nincsenek jó állapotban a csapatok - így segíthet a visszatérésben a team coaching

2022. május 30. 11:02
A vezetők megpróbálják visszaterelni a munkavállalókat az irodákba, legalább hibrid munkavégzésbe. De hogyan nyúljanak ehhez a rendkívül kényes témához? Hiszen az emberek sok helyen megszokták a home office-t, sőt elvárás lett. Sokaknak nincs kedve visszatérni. A hajcsár vezetők ideje lejárt, de milyen eszközök segíthetik őket? Például a kimaradás érzése és az együttlét élménye. Hadobás Bernadett élménybeszámolója a Watson team coaching konferenciáról, ami ezeket a kérdéseket feszegette.