„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

2021. október 21. 13:20
Parragh László
„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

A kormány annyi pénzt önt a gazdaságra a következő hónapokban, hogy az az extrém energiaárakkal együtt ahhoz vezethet, hogy akár tartósan beragadhat az infláció az 5-6 százalékos sávba – számolt Parragh László.

Ezt a mesét már ismerjük, folyamatosan azt halljuk, hogy most rossz az infláció, de három hónap múlva jobb lesz. Nem lesz jobb

– mondta Parragh László a Portfolio Budapest Economic Forum nevű konferenciáján. A nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, a 25 éven alattiak szja-mentessége és a családosok adóvisszatérítése mind-mind növelni fogja az inflációt, de az ellátási láncok akadozása és az extrém magas energiaárak is ebbe az irányba mutatnak.

A piac magasabb inflációt áraz be, mint amit a KSH jelez – figyelmeztetett Parragh, aki szerint az sem kizárt, hogy tartósan beragadunk az 5-6 százalék közötti inflációs sávba. „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését” – tette hozzá.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke visszatért arra az ötletére is, amely szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltást, vagy legalábbis ösztönözni az embereket arra, hogy kérjék az oltást. Mint mondta, jó példa a bankszektorból az, hogy extra szabadnapot adnak annak, aki beoltatja magát.

 

Forrás: HVG / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

A munkaköri leírás 5 lényeges tudnivalója

2021. március 09. 09:15
A munkaszerződésnek nem kötelező eleme a munkaköri leírás, mégis a legtöbb esetben a munkaviszony egyik fontos dokumentuma. A munkaköri leírás mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára lényeges szereppel bír. Mit érdemes tudni a munkaköri leírásról?

Covid-mentes, biztonságos munkahely: Minden, ami rajtunk múlik

2020. október 21. 10:18
Az őszi-téli időszakban minden évben felüti a fejét az influenza, amit mindannyian szeretnénk elkerülni, most azonban ennél is nagyobb kihívást jelent munkaadónak és munkavállalónak egyaránt a COVID terjedésének megelőzése.