„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

2021. október 21. 13:20
Parragh László
„Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

A kormány annyi pénzt önt a gazdaságra a következő hónapokban, hogy az az extrém energiaárakkal együtt ahhoz vezethet, hogy akár tartósan beragadhat az infláció az 5-6 százalékos sávba – számolt Parragh László.

Ezt a mesét már ismerjük, folyamatosan azt halljuk, hogy most rossz az infláció, de három hónap múlva jobb lesz. Nem lesz jobb

– mondta Parragh László a Portfolio Budapest Economic Forum nevű konferenciáján. A nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, a 25 éven alattiak szja-mentessége és a családosok adóvisszatérítése mind-mind növelni fogja az inflációt, de az ellátási láncok akadozása és az extrém magas energiaárak is ebbe az irányba mutatnak.

A piac magasabb inflációt áraz be, mint amit a KSH jelez – figyelmeztetett Parragh, aki szerint az sem kizárt, hogy tartósan beragadunk az 5-6 százalék közötti inflációs sávba. „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését” – tette hozzá.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke visszatért arra az ötletére is, amely szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltást, vagy legalábbis ösztönözni az embereket arra, hogy kérjék az oltást. Mint mondta, jó példa a bankszektorból az, hogy extra szabadnapot adnak annak, aki beoltatja magát.

 

Forrás: HVG / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Elszomorító adat érkezett: az álláskeresők fele a semmiből él

2020. augusztus 25. 09:39
Kijöttek a friss adatok, amelyek felemás képet mutatnak a regisztrált álláskeresőkkel kapcsolatban.

Milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak baleset esetén?

2021. szeptember 07. 08:39
Öregségi nyugdíjasként (65 év felett) szeretnék 2022-ben munkát végezni a jelenlegi foglalkoztatómnál, folyamatos munkaszerződésemmel. A munkám elég sok utazással, tevékenységgel jár, baleset is előfordulhat. A munkáltatót milyen kötelezettség terheli? 15 nap betegállománnyal igazolt nem fizetett távolléttel letudja kötelességét? A felépülésig csak nyugdíjra számíthatok?