Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Az Európai Bizottság online konzultációt indít az élelmiszer-ellátási láncokkal kapcsolatban
2017. augusztus 17. 08:23
Az Európai Bizottság szerdán közzétett felhívásában arra kéri a mezőgazdasági termelőket, az uniós polgárokat és minden érintett felet, hogy a november 17-ig tartó online konzultáció keretében osszák meg az élelmiszer-ellátási lánc működésével kapcsolatos meglátásaikat.
Megválasztották a magyar borvilág legjobbjait
2018. április 06. 06:56
Az idén nyolc kategóriában jutalmazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards-díjjal, amelyet a Várkert Bazárban adtak át a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján. A legjobb borlap kategória nyertese a budapesti Borkonyha lett, a díjat Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa adta át.