Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
400 forint is lehet egy kiló kenyér
2017. február 03. 08:14
Ugyan nemrég kezdődtek csak a tárgyalások kenyér ügyben a pékek és a nagyobb láncok között. A szakemberek szerint pár napon belül 400 forint is lehet egy kiló kenyér ha sikerül megegyezni.
A kormány kiemelten kezeli a magyar emberek egészségét
2017. október 05. 07:49
"A kormány és azon belül a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a magyar emberek egészségének javítására, ennek megfelelően a népbetegségeket okozó rossz szokások, úgymint a dohányzás, a mozgásszegény életmód vagy az egészségtelen étkezés visszaszorítása mellett a levegő szennyezettségének csökkentésére is törekszik” – mondta V. Németh Zsolt a Tiszta Levegő Párbeszéd elnevezésű nemzetközi konferencián.

