Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban

2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.

Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is. 

Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá. 

Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Megállapodás a tejpiaci adatszolgáltatásért

2017. november 17. 10:10
Együttműködési megállapodást írt alá az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A háromoldalú kooperáció tagjai a jövőben együttesen működtetik a tejágazatra vonatkozó adatszolgáltatási rendszert.

Az agrárium halála lehet a TTIP és a CETA

2016. december 12. 08:42
A nagy húsipari cégek tönkretehetik az európai gazdákat, s veszélybe kerül a kontinens élelmiszer-biztonsága