Ázsiában is hódít a bio

2019. február 04. 10:27
Jó befektetés lehet a bioélelmiszer a kelet-ázsiai térségben, írja egy alapkezelőre hivatkozva a nestegg.com.au ausztrál hírportál.

A bioélelmiszerek piaca jó lehetőséget jelent azoknak, akik az ázsiai térségben kívánnak befektetni – közölte elemzésében az Aberdeen Standard Investments Asia alapkezelő. A tanulmányt jegyző Hugh Young, az alapkezelő igazgatója szerint az ázsiai urbanizáció és a középosztály erősödése olyan, arrafelé meglepőnek számító trendeket is eredményez, mint a bioélelmiszerek előretörése.

 

 
 

 

Az agrárium, az élelmiszerfeldolgozás fejlődése, valamint az ázsiai társadalmi változások, a fizetőképes kereslet növekedése együttesen azt eredményezik, hogy a bioélelmiszerekre egyre nagyobb vásárlói igény mutatkozik a kelet-ázsiai országokban.

Ahogy az életmód egyre inkább nyugatiasodik, és általánossá válik például a mosógép, a személyautó birtoklása, az élelmiszerpiacon is érezhetővé válik ugyanez: az egészségtudatos, mindinkább középosztály-szerű vevők jobban megnézik, mint vásárolnak.

A folyamatra a kereskedelemnek is reagálnia kell, hiszen a vásárlási szokások is átalakulóban vannak. Ázsiában nagyon sokáig meghatározóak voltak az utcai piacok az élelmiszerek és egyéb, gyorsan cserélődő fogyasztási cikkek (FMCG) megvásárlásakor, ám újabban ez is változik, és előretörnek a szupermarketek. A gyorsan változó igényekre nekik is reagálniuk kell, ezért aki a bioélelmiszerek termelésébe, és szupermarketekbe való eljuttatásába fektet, jó megtérüléssel számolhat – szemlézi az alapkezelő tanácsait a nestegg.com.au.

magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. január 11. 10:08
Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során.
 

Elegendő a magyar tej a hazai polcokra

2019. április 24. 08:38
A hazai tejágazatban a támogatásoknak köszönhetően megnőtt a tejelő állatállomány létszáma, vele együtt a felvásárolt tej mennyisége is.