Ázsiában is hódít a bio

2019. február 04. 10:27
Jó befektetés lehet a bioélelmiszer a kelet-ázsiai térségben, írja egy alapkezelőre hivatkozva a nestegg.com.au ausztrál hírportál.

A bioélelmiszerek piaca jó lehetőséget jelent azoknak, akik az ázsiai térségben kívánnak befektetni – közölte elemzésében az Aberdeen Standard Investments Asia alapkezelő. A tanulmányt jegyző Hugh Young, az alapkezelő igazgatója szerint az ázsiai urbanizáció és a középosztály erősödése olyan, arrafelé meglepőnek számító trendeket is eredményez, mint a bioélelmiszerek előretörése.

 

 
 

 

Az agrárium, az élelmiszerfeldolgozás fejlődése, valamint az ázsiai társadalmi változások, a fizetőképes kereslet növekedése együttesen azt eredményezik, hogy a bioélelmiszerekre egyre nagyobb vásárlói igény mutatkozik a kelet-ázsiai országokban.

Ahogy az életmód egyre inkább nyugatiasodik, és általánossá válik például a mosógép, a személyautó birtoklása, az élelmiszerpiacon is érezhetővé válik ugyanez: az egészségtudatos, mindinkább középosztály-szerű vevők jobban megnézik, mint vásárolnak.

A folyamatra a kereskedelemnek is reagálnia kell, hiszen a vásárlási szokások is átalakulóban vannak. Ázsiában nagyon sokáig meghatározóak voltak az utcai piacok az élelmiszerek és egyéb, gyorsan cserélődő fogyasztási cikkek (FMCG) megvásárlásakor, ám újabban ez is változik, és előretörnek a szupermarketek. A gyorsan változó igényekre nekik is reagálniuk kell, ezért aki a bioélelmiszerek termelésébe, és szupermarketekbe való eljuttatásába fektet, jó megtérüléssel számolhat – szemlézi az alapkezelő tanácsait a nestegg.com.au.

magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Július elsejével indul a nyári szezonális ellenőrzés

2019. július 02. 08:24
Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen megszervezett nyári ellenőrzés sorozat. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte, hogy idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszerforgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.

Szinte egyáltalán nem tudnak már házhoz szállítást vállalni az áruházláncok

2020. március 18. 07:57
A megnövekedett élelmiszer-rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk: Élelmiszer-szállítási kapacitásaink megteltek, bizonytalan ideig nem tudunk új rendelést fogadni, az időkapuinkban látható információk valósak
– ez a közlemény fogadja azokat, akik az Auchan felületén szeretnének online bevásárlást indítani, házhoz szállítást kérni.