Ázsiában is hódít a bio

2019. február 04. 10:27
Jó befektetés lehet a bioélelmiszer a kelet-ázsiai térségben, írja egy alapkezelőre hivatkozva a nestegg.com.au ausztrál hírportál.

A bioélelmiszerek piaca jó lehetőséget jelent azoknak, akik az ázsiai térségben kívánnak befektetni – közölte elemzésében az Aberdeen Standard Investments Asia alapkezelő. A tanulmányt jegyző Hugh Young, az alapkezelő igazgatója szerint az ázsiai urbanizáció és a középosztály erősödése olyan, arrafelé meglepőnek számító trendeket is eredményez, mint a bioélelmiszerek előretörése.

 

 
 

 

Az agrárium, az élelmiszerfeldolgozás fejlődése, valamint az ázsiai társadalmi változások, a fizetőképes kereslet növekedése együttesen azt eredményezik, hogy a bioélelmiszerekre egyre nagyobb vásárlói igény mutatkozik a kelet-ázsiai országokban.

Ahogy az életmód egyre inkább nyugatiasodik, és általánossá válik például a mosógép, a személyautó birtoklása, az élelmiszerpiacon is érezhetővé válik ugyanez: az egészségtudatos, mindinkább középosztály-szerű vevők jobban megnézik, mint vásárolnak.

A folyamatra a kereskedelemnek is reagálnia kell, hiszen a vásárlási szokások is átalakulóban vannak. Ázsiában nagyon sokáig meghatározóak voltak az utcai piacok az élelmiszerek és egyéb, gyorsan cserélődő fogyasztási cikkek (FMCG) megvásárlásakor, ám újabban ez is változik, és előretörnek a szupermarketek. A gyorsan változó igényekre nekik is reagálniuk kell, ezért aki a bioélelmiszerek termelésébe, és szupermarketekbe való eljuttatásába fektet, jó megtérüléssel számolhat – szemlézi az alapkezelő tanácsait a nestegg.com.au.

magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Az egekbe mehetnek az élelmiszerárak a szárazság miatt

2019. április 23. 08:50
A tavalyi termésnél legalább egymillió tonnával kisebb lesz az idén az őszi kalászosok hozama, de nem elképzelhetetlen a kétmillió tonnás kiesés sem – mondta Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke.

Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

2019. június 25. 08:22
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó- mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten.