Ázsiában is hódít a bio

2019. február 04. 10:27
Jó befektetés lehet a bioélelmiszer a kelet-ázsiai térségben, írja egy alapkezelőre hivatkozva a nestegg.com.au ausztrál hírportál.

A bioélelmiszerek piaca jó lehetőséget jelent azoknak, akik az ázsiai térségben kívánnak befektetni – közölte elemzésében az Aberdeen Standard Investments Asia alapkezelő. A tanulmányt jegyző Hugh Young, az alapkezelő igazgatója szerint az ázsiai urbanizáció és a középosztály erősödése olyan, arrafelé meglepőnek számító trendeket is eredményez, mint a bioélelmiszerek előretörése.

 

 
 

 

Az agrárium, az élelmiszerfeldolgozás fejlődése, valamint az ázsiai társadalmi változások, a fizetőképes kereslet növekedése együttesen azt eredményezik, hogy a bioélelmiszerekre egyre nagyobb vásárlói igény mutatkozik a kelet-ázsiai országokban.

Ahogy az életmód egyre inkább nyugatiasodik, és általánossá válik például a mosógép, a személyautó birtoklása, az élelmiszerpiacon is érezhetővé válik ugyanez: az egészségtudatos, mindinkább középosztály-szerű vevők jobban megnézik, mint vásárolnak.

A folyamatra a kereskedelemnek is reagálnia kell, hiszen a vásárlási szokások is átalakulóban vannak. Ázsiában nagyon sokáig meghatározóak voltak az utcai piacok az élelmiszerek és egyéb, gyorsan cserélődő fogyasztási cikkek (FMCG) megvásárlásakor, ám újabban ez is változik, és előretörnek a szupermarketek. A gyorsan változó igényekre nekik is reagálniuk kell, ezért aki a bioélelmiszerek termelésébe, és szupermarketekbe való eljuttatásába fektet, jó megtérüléssel számolhat – szemlézi az alapkezelő tanácsait a nestegg.com.au.

magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Miért érezzük duplájának a drágulást?

2022. május 11. 08:24
A hivatalos inflációs adat szerint a fogyasztói árak áprilisban 9,5 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Ehhez képest a GKI, ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt.

Ez fogja bedönteni a magyar gasztroforradalmat: nem mehet így tovább?

2020. február 28. 09:31
Igazi gasztroforradalom zajlik az utóbbi években Magyarországon, ma már nem csak a fővárosban, hanem az ország szinte minden szegletében lehet részünk kitűnő ízekben és színvonalas kiszolgálásban. Az ínyencek hálásak: a hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9%-kal nőtt . A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra, miközben a képzőhelyek a piaci szereplőkkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy tapasztalt és magasan kvalifikált szakembereket indítsanak el a pályán.