Berettyóújfalu turisztikai tervei

2023. szeptember 13. 17:59
A Magyar Fürdőszövetség elnöksége 2023. szeptember 11–12-én Berettyóújfaluban tartotta meg kihelyezett elnökségi ülését, amelyen az őszi szakmai napról, a szakbizottságok javaslatairól, a novemberi közgyűlés napirendi témáiról és az aktuális kérdésekről folytattak eszmecserét.
Berettyóújfalu turisztikai tervei
A házigazda Bihar Termálliget képviselője, Zámbori Péter – mint a szövetség egyik alelnöke – köszöntőjében bemutatta az idén júniusban átadott fedett termálfürdővel és gyógyászattal bővülő berettyóújfalui fürdőt, majd Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere ismertette a település turisztikai terveit – fogalmaz a szövetség közleménye.
 
Az állami támogatással felépült fürdő gyógyfürdővé minősítésének előkészítése elindult, amellyel az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket szeretné a város kihasználni. A tervek között szerepel egy szálloda, mely a már most is meglévő keresletet kívánja kiszolgálni.
 
Ez év őszén átadják a lakókocsis kempinget is, amely egy új szegmenst vonzhat a fürdőbe. Szintén turisztikai attrakcióként is tekintenek az épülő új vásárcsarnokra, de az aktív – kerékpáros – turizmusban is óriási lehetőség van, hiszen a települést és környezetét 70 km-es kerékpárúton lehet felfedezni: akár Debrecenig vagy Nagyvárad irányába.
Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az elmúlt időszak kihívásairól (pandémia, energiaválság), az energiahatékonyság fontosságáról beszélt, illetve elismeréssel szólt a berettyóújfalui fürdőfejlesztésről.
 
Mint mondta, Berettyóújfalunak is megvannak azok az adottságai – határmenti település, gyógyvíz, a turizmust támogató városvezetés – mint az általa vezetett Sárvári Gyógyfürdőnek, így minden adott ahhoz, hogy a házigazda település felkerüljön a hazai turizmus térképére.
 
Ehhez a Magyar Fürdőszövetség elnöke az érdekvédelmi szervezet szakmai tudását és tapasztalatait is felajánlotta.
 
Az elnökségi ülés második napján a fürdővezetők megismerhették Hajdú-Bihar Vármegye legrégebbi épületegyüttesét, a Herpály Csonkatornyot, a felújított Zsinagóga Kultúrteret, valamint a helyi termál- és strandfürdőt is.
 
 forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk a teljes hétvégi forgalomkorlátozási rendet

2023. augusztus 25. 15:19
A végéhez közeledik a budapesti atlétikai világbajnokság, de az előttünk álló hétvégén még jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban. Kovács Botond, a BKK Info munkatársa mondott el minden részletet az InfoRádióban.
 
Már zárva és így is marad szombat délután fél 1-ig a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között az atlétikai vb maratoni futószámához kapcsolódóan.

Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak

2023. június 09. 14:00
Az Alcsúti Arborétumban minden júniusban hatalmas látványosság a szentjánosbogarak rajzása. Bogár- és időjárásfüggő jellegéből adódóan pontos dátum nem hirdethető meg előre, de az biztos, hogy most már a küszöbön áll. Érdemes figyelni a híreket!
 
Az Alcsúti Arborétum honlapján egyelőre annyi információ olvasható, hogy június második felében várható a rajzás;
Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.