Berettyóújfalu turisztikai tervei

2023. szeptember 13. 17:59
A Magyar Fürdőszövetség elnöksége 2023. szeptember 11–12-én Berettyóújfaluban tartotta meg kihelyezett elnökségi ülését, amelyen az őszi szakmai napról, a szakbizottságok javaslatairól, a novemberi közgyűlés napirendi témáiról és az aktuális kérdésekről folytattak eszmecserét.
Berettyóújfalu turisztikai tervei
A házigazda Bihar Termálliget képviselője, Zámbori Péter – mint a szövetség egyik alelnöke – köszöntőjében bemutatta az idén júniusban átadott fedett termálfürdővel és gyógyászattal bővülő berettyóújfalui fürdőt, majd Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere ismertette a település turisztikai terveit – fogalmaz a szövetség közleménye.
 
Az állami támogatással felépült fürdő gyógyfürdővé minősítésének előkészítése elindult, amellyel az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket szeretné a város kihasználni. A tervek között szerepel egy szálloda, mely a már most is meglévő keresletet kívánja kiszolgálni.
 
Ez év őszén átadják a lakókocsis kempinget is, amely egy új szegmenst vonzhat a fürdőbe. Szintén turisztikai attrakcióként is tekintenek az épülő új vásárcsarnokra, de az aktív – kerékpáros – turizmusban is óriási lehetőség van, hiszen a települést és környezetét 70 km-es kerékpárúton lehet felfedezni: akár Debrecenig vagy Nagyvárad irányába.
Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az elmúlt időszak kihívásairól (pandémia, energiaválság), az energiahatékonyság fontosságáról beszélt, illetve elismeréssel szólt a berettyóújfalui fürdőfejlesztésről.
 
Mint mondta, Berettyóújfalunak is megvannak azok az adottságai – határmenti település, gyógyvíz, a turizmust támogató városvezetés – mint az általa vezetett Sárvári Gyógyfürdőnek, így minden adott ahhoz, hogy a házigazda település felkerüljön a hazai turizmus térképére.
 
Ehhez a Magyar Fürdőszövetség elnöke az érdekvédelmi szervezet szakmai tudását és tapasztalatait is felajánlotta.
 
Az elnökségi ülés második napján a fürdővezetők megismerhették Hajdú-Bihar Vármegye legrégebbi épületegyüttesét, a Herpály Csonkatornyot, a felújított Zsinagóga Kultúrteret, valamint a helyi termál- és strandfürdőt is.
 
 forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett

2024. január 26. 15:27
Sípálya nyílt vasárnap, jan.21.-én az északnyugat romániai Szatmár megyében, a határ közelében lévő Lunaforráson. A pálya leginkább a közepes nehézségű lejtőket kedvelő, középhaladó és haladó síelőket várja.

Ingyenes vasárnap a Néprajzi Múzeum Napján

2023. február 23. 13:18
Ingyenes programkavalkádra várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum március 5-én.
A Néprajzi Múzeum minden évben ingyenes rendezvénnyel idézi fel, hogy 1872. március 5-én igazgatóőrré nevezték ki Xántus Jánost. Xántus az ázsiai expedíciója során gyűjtött hatalmas állattani anyagból, valamint 2500 darabos, párját ritkító borneói etnológiai gyűjteményéből hozta létre a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályát, amivel lefektette a későbbi Néprajzi Múzeum alapjait.